r
Nosalty Logó

Tésztamentes spenót quiche

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tésztamentes spenót quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1670 micro
Összesen 153 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    2728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4078 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10022 micro
Összesen 918 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy vastag falú - kerámia vagy üveg - sütőedényt is beteszünk a sütőbe üresen, átforrósodni legalább 15 percre.
  2. A mustárt és mézet kikeverjük a tojásokkal. Belekeverjük a tejet is.
  3. A sajtot lereszeljük, a sonkát feldaraboljuk, a spenótot megmossuk, átnézzük, és kihúzzuk a vastag ereket.
  4. A felmelegedett sütőedényt kikenjük az olajjal, beleszórjuk a spenót felét, arra a sonka felét, majd a sajt felét. Újra rétegezzük spenóttal, sonkával, majd ráöntjük a felkevert tojásos-tejes keveréket. A felálló spenótleveleket kicsit lenyomkodjuk, hogy a tojás betakarja. Amúgy megégnének.
  5. Megszórjuk sajttal, és 20-25 perc alatt megsütjük.
  6. Hidegen, melegen egyaránt finom. Hűtőben napokig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5031
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Salátával vagy burgonyával tálalva, piknikre, könnyű ebédre, vacsira megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mustár és a méz jól kiemeli a sonka és spenót ízét. Az előmelegített sütőedény vékony kérget süt, így a quiche szeletelve könnyen kiemelhető a tálból.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...