r
Nosalty Logó

Tésztában sült karaj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Serci
Tésztában sült karaj
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1021
Kalória
65.5g
Fehérje
52.8g
Szénhidrátok
59.9g
Zsír
262.1g
Víz
205g
Koleszterin
3.2g
Rost
2.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4082 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4051 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8844 micro
Összesen 1021 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    261.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1048.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    1397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35377 micro
Összesen 4082 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A húst megsózzuk, borsozzuk. Felszúrjuk egy nagy késsel, és a lyukba aprított zsályát, fokhagymát és egy kevés olívaolajat teszünk.
  2. Felhevítünk egy serpenyőt, és pár kanál olajon a hús minden oldalát alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük hűlni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, beleteszünk két gerezd aprított fokhagymát, majd a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és tíz percig pároljuk. Ezt is hagyjuk hűlni.
  4. A tésztát egy nagy lappá nyújtjuk, a közepére halmozzuk a fele spenótot. Erre tesszük a húst, a tetejére a maradék spenótot. Óvatosan becsomagoljuk az egészet a tésztába, és megfordítva egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tésztabatyut megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, kb. 45 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ez a Wellington bélszín egy zsebbarát alternatívája lehet. A sütés után pihentessük pár percig, mielőtt felvágjuk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!