adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkecombokhoz
-
750g csirkecomb835 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A marináláshoz
-
50g szójaszósz30 kcal
-
50g szaké67 kcal
-
50g mirin67 kcal
A teriyaki szószhoz
-
10g cukor39 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
20g mirin27 kcal
Összesen
1316
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkecombokhoz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A marináláshoz
-
100g szójaszósz60 kcal
-
100g szaké134 kcal
-
100g mirin134 kcal
A teriyaki szószhoz
-
20g cukor77 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
40g mirin54 kcal
Összesen
2629
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkecombokhoz
-
64.3g csirkecomb72 kcal
-
17.1g póréhagyma5 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
A marináláshoz
-
4.3g szójaszósz3 kcal
-
4.3g szaké6 kcal
-
4.3g mirin6 kcal
A teriyaki szószhoz
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
1.7g mirin2 kcal
Összesen
114
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5030.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 3979 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 472.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 880 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2027 micro
Összesen
1316
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 145.2 g
Zsír
-
Összesen 167.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10061.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1454 mg
-
Nátrium 7957 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 945 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1760 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4054 micro
Összesen
2629
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A csirkecombokhoz
-
6 db csirkecomb
-
2 közepes db póréhagyma
A marináláshoz
-
100 ml szójaszósz
-
1 dl szaké
-
1 dl mirin
A teriyaki szószhoz
-
2 ek cukor
-
3 ek szójaszósz
-
40 ml mirin
Elkészítés
A csirkecombokhoz
- A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
- Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
- Kevés olajat közepes lángon serpenyőben felhevítünk, majd beletesszük a combokat, és átsütjük, míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát sütjük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután a húsok mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk a serpenyőből.
- Ezután ráöntjük a húsra a teriyaki szószt, és takarék lángon, fedő alatt, gyakran locsolgatva addig sütjük, míg be nem sűrűsödik a szósz, és szép fényes felületet nem képez a húson.
- Köretként párolt rizst, ugyanebben a szószban megsütött póréhagymát, és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínálunk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 64963
- Feltöltés dátuma: 2010. június 29.
Ajánló
Felsőcombból finomabb lesz, mert azt jobban átjárja a szósz. Csirkemellet is használhatunk, ekkor tálaláskor vágjuk fel kb. két centi vastag csíkokra, hogy a pálcikáinkkal könnyebben boldoguljunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Japánban a teriyaki csirkét minden Izakaya étteremben (kis éttermek, ahová a kollágák beülnek egy-egy sörre és egy kis vacsorára munka után) megtaláljuk az étlapon. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű.