Tepsis tarja csomboros káposztával töltve
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
133g sertéstarja248 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
133g savanyú káposzta25 kcal
-
17g rizs60 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
12 kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
800g savanyú káposzta152 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0 kcal
-
2g borsikafű5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
33.3g sertéstarja62 kcal
-
12.5g darált sertéshús23 kcal
-
8.3g füstölt szalonna55 kcal
-
33.3g savanyú káposzta6 kcal
-
4.2g rizs15 kcal
-
3.8g lilahagyma1 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0 kcal
-
0.1g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1676.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 397 micro
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.1 g
Zsír
-
Összesen 280.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 865 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10059.8 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 326 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 2730 mg
-
Nátrium 6052 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1642.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 294 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2381 micro
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
20 dkg füstölt szalonna
-
80 dkg savanyú káposzta
-
10 dkg rizs
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg finomliszt
-
2 tk borsikafű
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A tarját kiveregetjük, ételízesítővel megszórjuk.
- A káposztát - ha nagyon savanyú - egyszer átmossuk. Kinyomkodjuk, kissé összevagdossuk.
- A füstölt szalonnát felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
- A fűszerpaprikát a lisztbe keverjük.
- Egy keverőtálba rakjuk a káposzta egyharmad részét.
- A szalonnát kisütjük.
- A hagymát dinszteljük.
- Mindkettőt a káposztához tesszük, de a szalonna egyharmadát később használjuk!
- Hozzáadjuk a megmosott rizst. Beletesszük a darált húst. Ezt a tölteléket összekeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk. Vigyázat a szalonna sós! 1 tk csombort is beleforgatunk.
- A töltelékből kis rudakat formálunk, és a hússzeletek közepére helyezzük. Félbehajtjuk, hústűvel összetűzzük. Paprikás lisztbe forgatjuk.
- A kiolajozott tepsi közepén szép egymásutánban elrendezzük. Két oldalra elosszuk a megmaradt savanyú káposztát. A félretett füstölt szalonnakockákat rászórjuk. Csomborral meghintjük. Fél pohár vizet öntünk alá.
- Fóliával letakarva, egy órát sütjük Ha a fóliát levesszük, tetejét pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x35
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 27670
- Feltöltés dátuma: 2011. április 13.
Ajánló
Tálaláskor tejfölt ajánlok hozzá. Készíthettek mellé köretet, mi sült káposztával fogyasztottuk, és nagyon finom lágy kenyérrel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet a Vidék íze című receptújságban találtam. Kipróbáltam, nekünk ízlett, gondoltam, hátha nektek is tetszik. Az íze hasonlít a rakott káposztáéra. Nem egy az egyben készült, a hozzávalókat az éppen itthon lévőkhöz igazítottam. A csombor a bableves, babfőzelék, káposztafélék, vadpácok fűszere. Keserűvé teheti az ételt, ezért a főzés befejezése előtt pár perccel adjuk az ételhez. Ajánlott a diétásoknak, akik a borstól el vannak tiltva. Nem nevezhető könnyű ételnek, de ha télen készítjük, legalább lesz erőnk szánkót húzni vagy havat lapátolni. Ősszel a favágáshoz ad erőt, energiát, tavasszal meg a kertészkedéshez!