r
Nosalty Logó

Tepsis hús Attila konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tepsis hús Attila konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 439 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 1755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük kiáztatjuk, majd egy kicsit megklopfoljuk.
  2. Olajon elősütjük, míg ki nem fehéredik.
  3. Lerakjuk a tepsibe, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Ezután a karikára vágott lilahagymát, paradicsomot, paprikát és fokhagymát elosztjuk a húson, majd az ízlés szerinti mennyiségű kockára vágott sonkát is ráhelyezzük.
  5. 2-3 mm vastag karikára vágott burgonyával betekarjuk. A tepsit alufóliával lezárjuk, és 50 percre bedugjuk a sütőbe.
  6. A tojásokat felverjük a tejjel, a reszelt sajttal és a kakkukfűvel.
  7. Ha letelt az 50 perc, akkor alufólia le, és a felvert sajtos fűszeres tojást ráöntjük, majd vissza a sütőbe addig, míg meg nem pirul egy kicsit, ez kb. 15-20 perc.
  8. Hasábburgonyával körítjük. Rakhatunk mellé rántott karfiolt is, de ez elhagyható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7691
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam, mi legyen az ebéd, körülnéztem, mi van itthon, és ezt improvizáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...