r
Nosalty Logó

Tepsis hal cukkinivel

Ligeti Károly
Tepsis hal cukkinivel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
28.9g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
394.6g
Víz
119.9g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    8163 micro
Összesen 2183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és karikára vágjuk, majd egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük. A halas fűszerkeverék felét rászórjuk.
  2. Ezután rárakjuk a felkockázott halat, megszórjuk őrölt borssal, ráfacsarjuk a citrom levét, majd befedjük az ugyancsak karikára vágott cukkinivel.
  3. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a sűrített paradicsommal és a maradék fűszerkeverékkel, majd rákanalazzuk a cukkinire.
  4. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a sajt megpirul a tetején, akkor készen van.
  5. Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged. A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23

Mi magyarok a statisztikák szerint kevés halat eszünk, ezen próbálok javítani egy-egy gyorsan elkészíthető és ízletes recepttel.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...