r
Nosalty Logó

Tepsis csirkeszárnyak vele sült rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis csirkeszárnyak vele sült rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.5 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6255.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 3933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolajozzuk a tepsit.
  2. Beleszórjuk egyenletesen a rizst, ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük a 3 dl vizet.
  3. Rápakoljuk a hagymakarikákat és a kukoricát, majd a szárnyakat szépen sorban egymás mellé. Fűszerezzük.
  4. A tejszíneket egy tálba öntjük, beletesszük az összezúzott fokhagymákat, fűszert, és reszelünk bele sajtot. Összekeverjük, és ráöntjük a husik tetejére.
  5. Reszelünk rá még sajtot (mivel mi nagyon szeretjük), mehet rá az alufólia, és be a sütőbe.
  6. Kb. 60 percig letakarva sütjük, utána pedig még 15 percig alufólia nélkül (persze a sütési idő függ a sütőtől is).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x21
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4358
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tippet az anyósomtól kaptam, amit kicsit módosítottam :) Főleg a dolgozó háziasszonyoknak felel meg, mivel nagyon gyorsan össze lehet "dobni" és isteni finom :) Persze a szárnyak helyett lehet csirkemell is, vagy akár combok :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...