Tepsiben sült rántott hús
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
rántott ételek
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g sertéshús332 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1045
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
400g sertéshús664 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2088
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
44.1g sertéshús73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g zsemlemorzsa44 kcal
-
24.3g tojás31 kcal
-
9.4g napraforgó olaj83 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
11g víz0 kcal
Összesen
231
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
1045
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.1 g
Zsír
-
Összesen 142.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 976 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3337.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 1221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 536.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 813 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 976 micro
Összesen
2088
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
231
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
40 dkg sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
4 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kk mustár
-
majoranna ízlés szerint
-
1 dl víz
Elkészítés
- A húst egy kicsit megveregetjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A 4 tojást egy tányérba készítjük, felverjük.
- A húst prézlibe forgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük.
- Jénai tálba rakjuk.
- A serpenyőbe az olajhoz kevés vizet adunk (kb. 1 dl-t), mustárt és majoránnát, elkeverjük, majd a húsra öntjük.
- Lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 514
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 53684
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Csirkehúsból is elkészíthető. Nagyon finom szaftos marad az így elkészített hús.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ez a recept nagyon régóta megvolt, de valahogy sosem készítettem el. Aztán az egyik kolléganőm említette, hogy az anyósáék imádják, ha ő készíti a rántott húst, mert finom omlós és puha, ekkor szántam rá magam, hogy kipróbáljam végre én is. Azóta elég gyakran ezt készítem, és nem a klasszikus rántott húst.