r
Nosalty Logó

Tepsiben sült édes-pikáns karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsiben sült édes-pikáns karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, a zöld leveket eltávolítjuk, és egy tésztaszűrőben lobogó sós víz felett szárral lefelé elhelyezve maximum 15 percet pároljuk. Ne pároljuk puhára!
  2. Egy nagyobb keverőtálban összehabarjuk az olajat a mézzel, a balzsamecettel, a csilivel, a kurkumával, a sóval és kevés színes borssal.
  3. A karfiolfejet egy éles késsel közel azonos méretű apróbb fejekre bontjuk. A szárakat minél lejjebb vágjuk el, hosszú tönköket hagyva. Ha ügyesek voltuk, megállnak a tönkjeiken.
  4. A fejeket a kikevert pácba helyezzük, és kézzel addig forgatjuk benne óvatosan, amíg minden részük fel nem vette a lé színét. Hagyjuk állni, 3-4 perc elég, majd csepegtessük le a felesleget.
  5. Egy lapos tepsiben helyezzük egymás mellé a fejeket sütőpapíron, és előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük 170 fokon kb. 15 percig. Érdemes folyamatosan figyelni, hogy mennyire pirul a külsejük. Ízlés szerint ropogós aranybarnára is süthetjük, de érdemesebb akkor kivenni, amikor a pirulás még csak részleges, mert így garantált, hogy belül zamatos marad.
  6. Oregánóval ízesített joghurtba mártogatva fogyasszuk rizzsel és/vagy friss salátával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2194
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Húsmentes, laktató főétel markáns ízekkel. Leginkább sötétebb, keserűbb sörök illenek hozzá.  Ezek jó ellenpólust adnak a méz-balzsamecet ízhatáshoz, és a csípős jelleggel is harmonizálnak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok variáció létezik az olyan édes-pikáns pácra vagy bundára, ami a zöldségen barnára sül. Ezt a változatot a balzsamecet és a méz együttes ízhatása teszi izgalmassá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...