Tepsiben sült édes-pikáns karfiol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
262
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
521
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
34
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1458.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 351.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
262
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2917.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 1831 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 702.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
521
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
34
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej karfiol
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek balzsamecet
-
1 kávéskanál kurkuma
-
1 csipet négyszínű bors
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- A karfiolt megmossuk, a zöld leveket eltávolítjuk, és egy tésztaszűrőben lobogó sós víz felett szárral lefelé elhelyezve maximum 15 percet pároljuk. Ne pároljuk puhára!
- Egy nagyobb keverőtálban összehabarjuk az olajat a mézzel, a balzsamecettel, a csilivel, a kurkumával, a sóval és kevés színes borssal.
- A karfiolfejet egy éles késsel közel azonos méretű apróbb fejekre bontjuk. A szárakat minél lejjebb vágjuk el, hosszú tönköket hagyva. Ha ügyesek voltuk, megállnak a tönkjeiken.
- A fejeket a kikevert pácba helyezzük, és kézzel addig forgatjuk benne óvatosan, amíg minden részük fel nem vette a lé színét. Hagyjuk állni, 3-4 perc elég, majd csepegtessük le a felesleget.
- Egy lapos tepsiben helyezzük egymás mellé a fejeket sütőpapíron, és előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük 170 fokon kb. 15 percig. Érdemes folyamatosan figyelni, hogy mennyire pirul a külsejük. Ízlés szerint ropogós aranybarnára is süthetjük, de érdemesebb akkor kivenni, amikor a pirulás még csak részleges, mert így garantált, hogy belül zamatos marad.
- Oregánóval ízesített joghurtba mártogatva fogyasszuk rizzsel és/vagy friss salátával.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2194
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.
Ajánló
Húsmentes, laktató főétel markáns ízekkel. Leginkább sötétebb, keserűbb sörök illenek hozzá. Ezek jó ellenpólust adnak a méz-balzsamecet ízhatáshoz, és a csípős jelleggel is harmonizálnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sok variáció létezik az olyan édes-pikáns pácra vagy bundára, ami a zöldségen barnára sül. Ezt a változatot a balzsamecet és a méz együttes ízhatása teszi izgalmassá.