r
Nosalty Logó

Tepsibe dobálós túrós süti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tepsibe dobálós túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 23% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 985 kcal
  • 23% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 23% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 246 kcal
  • 23% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2486.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 985 kcal
  • 23% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket, a sütőport, a sót, a cukrot összekeverjük egy tálban.
  2. A túrót, a vaníliát (vaníliás cukrot) és a citromhéjat is összekeverjük egy másik tálban.
  3. Gazdagon kizsírozunk (vajazunk) egy kisebb tepsit (kis adag) és a lisztkeverék felét (picivel többet) beleszórjuk az aljába. A lisztkeverékre jön a kikevert túró, majd a túróra simítjuk a tejfölt. A maradék lisztet a tejfölre szórjuk.
  4. A tojást és a tejet összekeverjük és a lisztes rétegre terítjük. Ezzel már kész is a süti, már csak sütni kell. Finomabb lesz a süti, ha a tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25 perc alatt megsütjük. A tetejét tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, mandulaszeletekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 41194
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Nagyon egyszerű süti és nagyon finom, ez a mennyiség hamar elfogy. Ha normál tepsiben szeretnénk csinálni, akkor a 3×-os mennyiséggel kell kalkulálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tévéműsorban láttam a szórt túrós receptjét, és kb. megjegyeztem a hozzávalókat, majd kitaláltam, hogy hogyan lehetne PeZsuRi-s :-) azt kell, hogy mondjam jól sikerült... Nagyon egyszerű süti, gyúrás nélküli...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...