r
Nosalty Logó

Tepetőkrémes-lekváros párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Tepetőkrémes-lekváros párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4750.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    994 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 5737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet, a tepertőkrémet, a 2 ek étolajat, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Majd sima, rugalmas tésztává dolgozzuk, jól lisztezett gyúródeszkára borítva még jól átgyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk, és téglalap alakúra vágjuk. A közepébe lekvárt teszünk, a szélét jól lenyomkodjuk.
  3. Egy 39x39 cm-es és egy 38x36 cm-es tepsibe tesszük, de ne szorosan, majd a 2 tojásfehérjével megkenjük, és 30 percet kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőben 250 fokon, egyszeri fordítással 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Végül fahéjas porcukorral megszórjuk, majd hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 951
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Ajánló

Nem csak hétvégére, de még hétköznapokra is tudom ajánlani, mert a gyerekek szívesen viszik magukkal az  iskolába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepetőkrémes-lekváros párnácska
Gabimami58 139 recept

Egy kedves ismerősöm kínált meg, megtetszett az íze és úgy döntöttem, én is elkészítem. Kétféle lekvárt használtam, nagyon finom, még van pár darab belőle, gyenge és ízletes nagyon. Az unokáimnak is nagyon ízlett. Pedig amikor olvasták, hogy töpörtyű van benne, azt mondták: fúj, Mama. S lám, a készre sült tészta meghozta a gyümölcsét, nem győztek áradozni, hogy milyen finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...