r
Nosalty Logó

Tengeri hal harissás mázban sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tengeri hal harissás mázban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    17265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1781 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5968 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    69058 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7124 micro
Összesen 2410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2620 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat megtisztítjuk, majd sóval kívül-belül bedörzsöljük.
  2. Egy serpenyőben (ez lehet akár grillserpenyő is) olajat hevítünk.
  3. A halak egyik oldalát megkenjük harissával, majd a már meleg olajba helyezzük.
  4. Amíg sül az egyik oldal, az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk (a héja is rajta marad). Egy tepsibe helyezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, megsózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel is.
  5. Az egészet jól összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe betoljuk (légkeveréses).
  6. Amikor ahalak egyik oldala már szép barnára sült, megkenjük a másik oldalt is harissával, és megfordítjuk őket. (Oldalanként kb. 4-5 perc míg jól átsülnek, és ropogós lesz a külsejük).
  7. Utolsó mozzanatként, mikor a hal már készre sült, egy citrom levét rálocsoljuk a halakra, és hagyjuk kb. 10 másodpercig, hogy a halakat átjárja az íze (tovább azért nem szabad, mert a citromlében lévő cukor leégne).
  8. A kész halakat tányérra szedjük, édesburgonyával, jól megmosott és lecsöpögtetett rukkolával, valamint tejföl és harissa keverékével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4717
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Soha nem szerettem a halat, ez viszont egy olyan recept, amit újra és újra elkészítek, annyira finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...