Tengeri hal harissás mázban sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
603
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2410
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 355.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 17265 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1781 micro
Összesen
603
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.6 g
Zsír
-
Összesen 130.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4045.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 1634 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1420.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5968 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 744 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 69058 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7124 micro
Összesen
2410
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2620 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A halakat megtisztítjuk, majd sóval kívül-belül bedörzsöljük.
- Egy serpenyőben (ez lehet akár grillserpenyő is) olajat hevítünk.
- A halak egyik oldalát megkenjük harissával, majd a már meleg olajba helyezzük.
- Amíg sül az egyik oldal, az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk (a héja is rajta marad). Egy tepsibe helyezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, megsózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel is.
- Az egészet jól összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe betoljuk (légkeveréses).
- Amikor ahalak egyik oldala már szép barnára sült, megkenjük a másik oldalt is harissával, és megfordítjuk őket. (Oldalanként kb. 4-5 perc míg jól átsülnek, és ropogós lesz a külsejük).
- Utolsó mozzanatként, mikor a hal már készre sült, egy citrom levét rálocsoljuk a halakra, és hagyjuk kb. 10 másodpercig, hogy a halakat átjárja az íze (tovább azért nem szabad, mert a citromlében lévő cukor leégne).
- A kész halakat tányérra szedjük, édesburgonyával, jól megmosott és lecsöpögtetett rukkolával, valamint tejföl és harissa keverékével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4720
- Feltöltés dátuma: 2013. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Soha nem szerettem a halat, ez viszont egy olyan recept, amit újra és újra elkészítek, annyira finom!