r
Nosalty Logó

Tempurában sült finomság mártogatóssal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tempurában sült finomság mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Összesen 1069 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Összesen 4274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 1069 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8638.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    5334 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    2588 micro
  • β-karotin
    17613 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    4652 micro
Összesen 4274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A mártáshoz a konbut odatesszük főni, de mielőtt a víz felforrna, kivesszük a lábasból.
  2. Belekeverjük a tonhalpelyhet is, majd felforraljuk, leszűrjük.
  3. Az így kapott alaplébe (ezt nevezik dashinak) keverjük a szójaszószt és a mirint, majd pár percig forraljuk, félretesszük.
  4. A cukkínit, édesburgonyát vékonyan felkarikázzuk (3-4 mm vastag szeletekre), a gombát szeleteljük, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, a garnélát megtisztítjuk.
  5. A tempurához egy tálban összekeverjük a tojást hidegvízzel, sóval, hozzákeverjük a lisztet is.
  6. Ebbe a masszába mártjuk a zöldségeket, garnélát, majd forró olajban pár perc alatt kisütjük.
  7. A finomságokat tálra sorakoztatjuk, és a felmelegített szószba mártogatva fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11316
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Ízlésünk szerint a bundázáshoz választhatunk egyéb hozzávalókat is (padlizsán, tintahalkarikák, hagymakarikák, paprika).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámat szülinapjára leptük meg ezzel a japán finomsággal. A tempurabundában sült falatok a szószba mártva magukba szívják annak különleges ízét. Tökéletesen kiegészítik az ízek egymást. Egyszerűen mennyei! A recept az "Ízek és kultúrák" könyvsorozat Japán kötetéből való.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...