r
Nosalty Logó

Temesvári sertésborda

4,5

2 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Temesvári sertésborda
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
28.9g
Fehérje
12.1g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
210g
Víz
95.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
5.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3015.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2827 micro
Összesen 1698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal befűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük.
  2. A visszamaradó olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, pirospaprikával elkeverjük.
  3. A zöldbabot hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
  4. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.
  5. A tejfölt és a tejszínt simára keverjük egy kis liszttel, és a megpuhult zöldbabra öntjük és felforraljuk.
  6. A húsra halmozzuk és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Egyik ismerősömtől kaptam a receptet, amit most próbáltam ki először. De gyakori ebéd lesz nálunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!