r
Nosalty Logó

Teljeskiőrlésű zabos szedres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kidchef
Teljeskiőrlésű zabos szedres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7033.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 1382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként a tojások sárgáját habosra keverjük a barna cukorral és a vaníliás cukor felével (a másik felét a tetejére szoktam szórni sütés előtt, de akár 1 külön zacskót is tehettek a tetejére), valamint a sóval.
  2. Hozzáadjuk a tojásos-cukros keverékhez a lisztet, sütőport, a zabot, tejfölt (vagy tejszínt, ha ezt használtok, akkor 2.5 decit tegyetek kb.) és a tejet,valamint a felvert tojásfehérje habot.
  3. Ezt a folyós tésztát alaposan, de óvatosan keverjük össze, majd egy sima tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki!
  4. Ha kész, akkor a vajas-lisztes tortaforma aljára szórjunk le a szedret vagy bármely más gyümölcsöt, és öntsük le a tésztával! Kicsit rázzuk meg, hogy mindenhová jusson belőle! A legvégén hintsük meg vaníliás cukorral, fahéjjal, én körte szeleteket tettem rá. 20-25 percig süssük kb. 180 fokon, nézhetjük tűpróbával.
  5. Ha kihűlt, akkor szeletelhetjük is. Fagyival is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2229
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Ajánló

   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kidchef 2 recept

Szeder szezon volt, és a kertben szinte roskadásig volt a bokor arcfestő édes, zamatos, fekete szederrel! Mivel egészségesen táplálkozom, így fontosnak tartottam, hogy viszonylag ilyen alapanyagokból készítsem el a sütimet. Mikor kész lett, mindenki kedvencévé vált... de komolyan! Tetején megpirult a vaníliás cukor, a szeder feljött a tetejére, és picit beborította a fahéj:) Notórius elkészítője lettem, oly annyira, hogy drága énekes ismerőseimet is megleptem vele egy egy koncerten:)) Persze, csak fellépés után ehettek belőle, de mindig pozitív visszajelzést kaptam! Hajrá!!! Süssetek, maszatoljatok, egyetek finomat, és mosogassatok. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...