r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű lisztből készült bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Teljes kiőrlésű lisztből készült bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5518 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    3534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 2016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meleg (kézmeleg, nem forró!) vizet összekeverjük a mézzel, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 percig állni hagyjuk (megfuttatjuk az élesztőt). Kb. akkor lesz jó, mikor pezsgő hangot ad ki, ahogy megmozdítjuk az edényt.
  2. A folyékony hozzávalókat (olívaolaj + a megfuttatott élesztő - joghurt nem!) beleöntjük a kenyérsütőgépünk üstjébe, majd utána pakoljuk hozzá a száraz alapanyagokat (lisztek, só, magpehely).
  3. Keverés és dagasztás programmal megkelesztjük-dagasztjuk a tésztánkat.
  4. Miután elkészült a tészta, lisztezett deszkán/felületen átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. A három buciból rudakat sodrunk, és teljes hosszában megcsavarjuk őket, hogy úgy nézzen ki, mint egy fúrófej szép menetes szára (a mienk nem lesz ilyen szép szabályos, hanem amolyan löttyedt valami, de a lényeg, hogy teljes hosszában csavarva legyen).
  5. A csavart rúdjainak sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, közéjük sütőpapírcsíkokat teszünk, hogy ne süljenek össze (célszerű rúd-papír-rúd-papír-rúd sorrendben felpakolni).
  6. Megkenjük a tetejüket joghurttal, és sütőben pirosra/aranybarnára sütjük őket (gázsütőben ez nekem kb. 20-30 perc volt egyetlen állítható fokozatával ~ kb. 200 foknak felel meg).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3538
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évi néni korpás bagettje alapján készült, magamnak mentem el itt, főleg, hogy később is meglegyenek a használt arányok, csak épp saját ízlésre változtatva benne egy-két alapanyagot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...