r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8327.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    901 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    4733 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 2076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben szoktam dagasztani ezt a fajta kenyeret. Fontos, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűnél ne legyenek hűvösebbek. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A lisztet, a korpát, a sót, a cukrot mérjük bele az üstbe, öntsük rá a langyos tejet, az olívaolajat, morzsoljuk hozzá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot.
  3. A meleg vizet apránként adjuk hozzá, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta. De inkább arra törekedjünk, hogy lágyabb tésztát kapjunk.
  4. Ha a dagasztás lezajlott, olajos kézzel emeljük át egy olajjal kikent formába a tésztát, takarjuk le konyharuhával, és tegyük a meleget árasztó sütő mellé. 20-25 perc alatt szépen kiemelkedik a formából.
  5. Tegyük be a sütőbe, és süssük meg. A teteje szépen megpirosodik.
  6. Ha megsült, a formában hagyjuk hűlni letakarva 10 percig, majd a formából kivéve papírtörlővel és konyharuhával bebugyolálva teljesen kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12x10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 45608
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem búzakorpát, gondoltam kipróbálom, még sosem használtam fel semmire. A kenyeremet dúsítottam vele, a tésztáját kissé lágyra készítettem. Isteni puha, már-már kalácsszerű textúrája lett. Ládaformában sütöttem. Kihűlés után hűtőben szoktam tartani nejlonzacskóban, sokáig megtartja a frissességét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...