Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
10g xilit24 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
40g mandulatej15 kcal
-
50g kókuszzsír446 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
Töltelék
-
50g dió327 kcal
-
20g mandulatej8 kcal
-
24 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
30g xilit72 kcal
Kenéshez
-
11g tojás14 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
50g xilit120 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g mandulatej76 kcal
-
250g kókuszzsír2230 kcal
-
500g graham-liszt1660 kcal
Töltelék
-
250g dió1635 kcal
-
100g mandulatej38 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g xilit360 kcal
Kenéshez
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
2.9g xilit7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g élesztő0 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
11.5g mandulatej4 kcal
-
14.3g kókuszzsír128 kcal
-
28.7g graham-liszt95 kcal
Töltelék
-
14.3g dió94 kcal
-
5.7g mandulatej2 kcal
-
1.7g zabpehelyliszt7 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
8.6g xilit21 kcal
Kenéshez
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.3g tojásfehérje1 kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 440.1 g
-
Telített zsírsav 229 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5133.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1047 mg
-
Foszfor 2918 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 227.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1908 micro
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
Tészta
-
5 dkg xilit
-
1 csipet só
-
2.5 g élesztő
-
2 db tojás
-
2 dl mandulatej
-
25 dkg kókuszzsír
-
50 dkg graham-liszt
Töltelék
-
25 dkg dió
-
1 dl mandulatej
-
2 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg xilit
Kenéshez
-
1 db tojás
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt. Pihentessük 10 percig (de nem szabad felfuttatni).
- A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt. Adjuk hozzá a felvert tojást, a megkelt élesztőt, a xilitet, a sót és a maradék mandulatejet. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.
- Egy óra múlva vegyük ki a tésztát, osszuk el három részre. Nyújtsuk ki a tésztát (de ügyeljünk a vastagságára) ujjnyi vastagra, és kenjük meg a kihűlt, diós töltelékkel, a tészta széleit hajtsuk vissza, és a rövidebb oldalától indulva tekerjük fel.
- Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással. 30 percet pihentessük meleg helyen, hogy szép márványos színe legyen. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével, és szurkáljuk meg, így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt.
Töltelék
- A diót, a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
- Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.
- Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a diós keverékre, adjuk hozzá a 2 evőkanál zabpehelylisztet.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 9745
- Feltöltés dátuma: 2018. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A bejgli idén karácsonykor sem hiányozhat az asztalról, ezért most hoztam nektek a teljes kiőrlésű graham lisztből készült, cukormentes változatát. Minden évben egy picikét izgulok a bejgli miatt, hogy milyen lesz....nehogy megrepedezzen....esetleg kemény legyen a tészta...a teteje szép márványos legyen....és nem utolsó sorban az ízvilága is ízletesre sikerüljön. Azonban, ha néhány apróságra odafigyelünk mindenki csodájára jár majd! Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk vékonyra. Mielőtt sütőbe tesszük szurkáljuk meg a tetejét. A töltelék teljesen legyen kihűtve, mielőtt elkezdjük a tésztát megtölteni. Figyelni kell a tölteléknél az arányokra, nehogy a nedvességtől elázzon a tészta. Amikor feltekertük, hajtsuk be a tészta két végét. Az biztos, hogy nehéz nemet mondani ennek az igazán finom karácsonyi süteménynek, de ha odafigyelünk a mértékletességre, nincs miért aggódnunk. Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!