r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szívós Anita
Teljes kiőrlésű graham-lisztből készült, cukormentes diós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 6474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    440.1 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5133.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 6474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt. Pihentessük 10 percig (de nem szabad felfuttatni).
  2. A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt. Adjuk hozzá a felvert tojást, a megkelt élesztőt, a xilitet, a sót és a maradék mandulatejet. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.  
  3. Egy óra múlva vegyük ki a tésztát, osszuk el három részre. Nyújtsuk ki a tésztát (de ügyeljünk a vastagságára) ujjnyi vastagra, és kenjük meg a kihűlt, diós töltelékkel, a tészta széleit hajtsuk vissza, és a rövidebb oldalától indulva tekerjük fel.
  4. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással. 30 percet pihentessük meleg helyen, hogy szép márványos színe legyen. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével, és szurkáljuk meg, így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt. 

Töltelék

  1. A diót, a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
  2. Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.
  3. Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a diós keverékre, adjuk hozzá a 2 evőkanál zabpehelylisztet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 10214
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szívós Anita 17 recept

A bejgli idén karácsonykor sem hiányozhat az asztalról, ezért most hoztam nektek a teljes kiőrlésű graham lisztből készült, cukormentes változatát. Minden évben egy picikét izgulok a bejgli miatt, hogy milyen lesz....nehogy megrepedezzen....esetleg kemény legyen a tészta...a teteje szép márványos legyen....és nem utolsó sorban az ízvilága is ízletesre sikerüljön. Azonban, ha néhány apróságra odafigyelünk mindenki csodájára jár majd! Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk vékonyra. Mielőtt sütőbe tesszük szurkáljuk meg a tetejét. A töltelék teljesen legyen kihűtve, mielőtt elkezdjük a tésztát megtölteni. Figyelni kell a tölteléknél az arányokra, nehogy a nedvességtől elázzon a tészta. Amikor feltekertük, hajtsuk be a tészta két végét. Az biztos, hogy nehéz nemet mondani ennek az igazán finom karácsonyi süteménynek, de ha odafigyelünk a mértékletességre, nincs miért aggódnunk. Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...