r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű fűszeres adventi keksz cukor- és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Teljes kiőrlésű fűszeres adventi keksz cukor- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5923.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    2610 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 4650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A felolvasztott kókuszolajat és az erytritet habverővel összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat, szirupot/mézet, fűszereket, szódabikarbónát, közben a habverővel tovább keverjük.
  4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára verjük a habverővel.
  5. Apránként beleszórjuk a lisztet, összedolgozzuk, és végül az apróra tört csokidarabkákat is beleszórjuk.
  6. Golyókat formázunk a tésztából, tetejükre egy apró aszalt gyömbér darabot teszünk, és így lapítjuk szét őket a tenyerünkben (a gyömbér így a tetején lesz, és látszódni fog). A pekándió is jól passzol hozzá, pár kekszre érdemes apró pekándió darabokat is nyomkodni. Így tesszük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  7. Opcionális: Megforgathatjuk őket még erytritben, vagy ha már a tepsiben vannak, rászórhatunk egy kis erytritet, ami picit megkaramellizálódik majd, így még ropogósabb lesz.
  8. Kb. 10-12 percig sütjük, amíg arany színük nem lesz. Miután kivesszük a sütőből még 5 percig hagyjuk hűlni.
  9. 28-30 nagyobbacska keksz lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2724
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fincsi, "advent-ízű", ropogós keksz karácsonyra. Készíthetjük ajándékba is, mert több, mint egy hétig eláll, ráadásul laktózérzékeny, cukrot kerülő barátainkat is meglephetjük vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...