r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű fánk air fryerben sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Teljes kiőrlésű fánk air fryerben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 2697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabtejet (vagy sima tejet) felmelegítjük, és mikor lanygos, akkor elmorzsoljuk benne az élesztőt. Kb. 10-15 perc mire felfut.
  2. Addig egy tálban keverjük össze a liszteket, a sót, az eritritet, a rumaromát, a citromhéjat, a tojássárgákat, a felfutott élesztőt és a margarint.
  3. Dolgozzuk össze, gyúrjuk át, majd lefedve meleg helyen kelesszük 1 órát.
  4. Lisztezett felületen nyújtsuk ki és szaggassunk belőle fánkokat. Letakarva hagyjuk pihentetni őket 15 percig.
  5. Mindkét oldalukat megkenjük vékonyan olajjal, majd az air fryerben 180 fokon kb. 6 perc alatt készre sütjük. Félidőnél meg kell forgatni őket.
  6. Ha kihűltek ízlés szerinti töltelékkel töltsük meg őket. (egy evőpálcával csináljunk a szélénél egy lyukat és habzsák segítségével töltsük meg)
  7. Eritrit porcukorral ízlés szerint meg lehet szórni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2631
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 31.

Ajánló

Ízlés szerint bármivel meg lehet tölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljes kiőrlésű fánk air fryerben sütve
Hankusz Sára 164 recept

Sajnos sokak nem fogyaszthatnak cukros vagy csak fehér lisztből készült süteményeket, úgyhogy most elkészítettük a fánknak egy egészségesebb verzióját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...