r
Nosalty Logó

Télimese-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happyfrydays
Télimese-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Karamellás krém

Csokikrém

Mézeskalács

Mézeskalácsmáz

Összeállítás

Összesen 990 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Karamellás krém

Csokikrém

Mézeskalács

Mézeskalácsmáz

Összeállítás

Összesen 9896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Karamellás krém

Csokikrém

Mézeskalács

Mézeskalácsmáz

Összeállítás

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    1168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 990 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    499.2 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9537.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    4340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cukor
    793 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2480 micro
  • α-karotin
    2806 micro
  • β-karotin
    14695 micro
  • β-crypt
    11685 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 9896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    374 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Tészta

Karamellás krém

Csokikrém

Mézeskalács

Mézeskalácsmáz

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt melegítsük elő 170 C fokra (lehetőség szerint légkeveréses módban). A lisztet, a fűszereket és a sütőport öntsük össze, majd alaposan keverjük el. A tojásokat a cukorral verjük fel habosra (elektromos habverővel), majd kezdjük a száraz hozzávalókat és a tejet hozzáönteni. Amikor egybeöntöttük, és jól össze is kavartuk őket, adjuk hozzá a sütőtökpürét is.
  2. Egy kivajazott, 18 cm-es tortaformába rakjuk a masszát, és tegyük a sütőbe kb. 45-50 percre. A tészta közepébe szúrjunk egy pálcikát vagy hústűt. Amennyiben nem ragad a pálcára a tészta, kivehetjük a sütőből, ha még nyersnek találjuk, süssük tovább. Hagyjuk a tésztát kihűlni, majd szeleteljük 3 lapra.

Karamellás krém

  1. Karamellöntet: A cukrot közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Amikor szép barna lesz és teljesen felolvad, hozzáadjuk a vajat (vágjuk fel kockákra), és kevergessük, míg fel nem olvad. Adjuk hozzá a tejszínt is. Ezzel óvatosak legyünk, több részletben öntsük bele, mert kicsaphat a karamell. Amikor mindent elkevertünk és egyneművé vált, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a sót. Szűrjük át.
  2. A szobahőmérsékletű vajat egy elektromos habverővel verjük krémesre, majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá (karamellöntetből 250 ml szükséges), és jól keverjük össze, hogy összeálljon.

Csokikrém

  1. A tejszínt vízgőz felett melegítsük fel, adjuk hozzá a csokoládét, kavargassuk, míg a csokoládé fel nem olvad és egyneművé nem válik.

Mézeskalács

  1. A sütőt melegítsük elő 177 C fokra (lehetőség szerint légkeveréses módban). A szobahőmérsékletű vajat egy elektromos habverővel verjük krémesre, adjuk hozzá a mézet vagy melaszt, majd keverjük el. Tegyük bele a tojást, a cukrot és a vaníliát, és keverjük tovább.
  2. A száraz hozzávalókat öntsük egy tálba, és jó alaposan keverjük össze, majd szórjuk a masszánkhoz, és dolgozzuk össze, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk. Tegyük frissen tartó fóliába, majd legalább 3 órára rakjuk a hűtőbe.
  3. Nyújtsuk kb. 0,6 centi vastagra a tésztát, és szaggassuk ki. Tegyük sütőlemezre (ne rakjuk túl szorosan őket, mert egybesülhetnek) őket, majd a sütőbe 10 percre.

Mézeskalácsmáz

  1. A tojásfehérjét kicsit felverjük (kb. fél percig), majd hozzáöntjük az átszitált porcukrot és a citromlevet, ezután egyneműre keverjük.
  2. Kidíszítjük a mézeskalácsokat.

Összeállítás

  1. A tortalapra vékonyan kenjünk csokikrémet (a harmadát), majd a karamellás krémet (a harmadát), majd rátesszük a következő lapot. Ugyanígy felrakjuk a krémeket, és rátesszük a harmadik lapot is, melyre ismét felkenjük a krémeket.
  2. Szépen eldolgozzuk a torta tetejét és az oldalát is a karamellás krémmel. Felrakjuk a mézeskalács-házikókat, és a tetejét csokiforgáccsal vagy cukorgyöngyökkel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4032
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Happyfrydays 6 recept

Szerettem volna egy olyan sütit, amit egy borongós hideg napon tudok majszolni a kis kávémmal, esetleg egy finom forralt borral. Mivel imádom a mézeskalácsot, muszáj voltam becsempészni a sütibe is. Így született meg a Téli mese :)

Hozzávalók

Tészta

Karamellás krém

Csokikrém

Mézeskalács

Mézeskalácsmáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...