r
Nosalty Logó

Téli húsos-zöldséges káposztaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
jkerekes8
Téli húsos-zöldséges káposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1825 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    642 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6931.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    3805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    5750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    15808 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    40271 micro
  • Lut-zea
    4127 micro
Összesen 1825 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük az apróra kockázott marhahúst, lepirítjuk, majd beletesszük a borsot, köményt, fokhagymát, és 20-30 percig pároljuk saját levében, időnként kavargatva, mint egy pörköltnél.
  2. Amikor félig megpuhul a hús, beletesszük a zöldségeket, savanyú káposztát, paprikát, sűrített paradicsomot, tarját, sózzuk, és tovább pirítjuk pár percig. (A kép ezt a fázist mutatja.) Felöntjük a lábast félig vízzel, és tovább főzzük a levest. (A főzési idő a hústól függ.)
  3. A főzés utolsó 10-15 percében rászűrjük a húsleves alaplét, majd beletesszük a vizes uborkát, a kaprit, az olajbogyót, a kaprot és a petrezselyem felét. Ezekkel együtt megrottyantjuk még egyszer.
  4. A húslevesben főtt csontról (pl. sertéskaraj) lefejtett hús is beletehető a végén, aprítva.
  5. Tálalás előtt a tejfölbe belekavarjuk a petrezselyem másik felét, majd a tányérokra teszünk ebből 1-1 kanállal, erre szedjük a kész, forró levest.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6745
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Ajánló

Ha nincs kész húslé alapunk, használjunk 3-4 erőleves vagy marhahúsleves kockát. A sózással óvatosan, mert több hozzávaló is alapjában sós, inkább utósózzuk, szükség szerint. A fenti adagot kb. 6 literből készítettem. A hozzávalók arányait lehet bátran módosítani, ezt a leves nem lehet elrontani. Nem kimondott karácsonyi étel, de ünnepi asztalhoz is ajánlom, mert előre el lehet készíteni, és utána egy mákosgubával vagy egy desszerttel, bőven kiadós menüt kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Téli húsos-zöldséges káposztaleves
jkerekes8 12 recept

Nyáron szeretem a könnyű, hús nélküli káposztalevest, sok-sok friss zöldséggel. Ezt a téli, hússal teli változata, savanyú ízekkel, tulajdonképpen az orosz szoljánka-leves, amit sokféleképpen készítenek, nagyon finom, minél többször melegítjük, annál jobb! Puha, friss kenyérrel pedig igen laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...