Téli caprese
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
A cékla pácoláshoz
-
188g cékla54 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
8g mogyoróolaj66 kcal
-
13g méz38 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
A saláta többi részéhez
-
50g gomolya sajt189 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
10g mogyoróolaj88 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g spenót3 kcal
Összesen
543
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
A cékla pácoláshoz
-
753g cékla217 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
30g mogyoróolaj265 kcal
-
50g méz152 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
A saláta többi részéhez
-
200g gomolya sajt756 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
40g mogyoróolaj354 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g spenót13 kcal
Összesen
2177
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
A cékla pácoláshoz
-
60.5g cékla17 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
2.4g mogyoróolaj21 kcal
-
4g méz12 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
A saláta többi részéhez
-
16.1g gomolya sajt61 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
4g törökmogyoró25 kcal
-
3.2g mogyoróolaj28 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g spenót1 kcal
Összesen
173
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 132.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1757 micro
Összesen
543
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 169.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2882.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 1993 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 529.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 706 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3376 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7030 micro
Összesen
2177
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A cékla pácoláshoz
-
3 közepes db cékla
-
2 ek méz
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A saláta többi részéhez
-
20 dkg gomolya sajt
-
1 ek vaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A cékla pácoláshoz
- Dolgozzunk előre, egy nappal korábban készítsük el a főtt céklát: Jól mossuk meg, majd héjával együtt főzzük puhára, ez minimum egy órát vesz igénybe. Hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és vágjuk kicsit kisebb, mint 1 cm vastag szeletekre.
- Egy keverőtálban keverjük össze a pác alapanyagait: citromlé, mogyoró olaj, méz, kömény és só.
- Egy jól záródó dobozba helyezzük a céklaszeleteket, és locsoljuk meg a páccal. Ekkor mehetnek a hűtőbe egy napra/éjszakára pihenni. Ha tudjuk, közben mozgassuk át, hogy mindenhol érje a pác a céklaszeleteket.
A saláta többi részéhez
- Másnap állítsuk össze a salátát: Vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre a sajtot, és serpenyőben egy kevés vajon pirítsuk meg mindkét oldalukat.
- Egy másik serpenyőben pirítsuk meg a kissé összetört mogyorót. Ugyanebben a serpenyőben melegítsük át a céklaszeleteket mindkét felükön.
- Közben egy tálon ágyazzunk meg bébispenót levelekkel, csepegtessünk rájuk kevés mogyoróolajat. Erre helyezzük körbe-körbe vagy hosszába a sült sajt- és céklaszeleteket felváltva. Szórjuk meg pirított mogyoróval, reszeljünk rá citromhéjat, majd jöhet még egy kevés mogyoróolaj, frissen őrölt bors és só ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8438
- Feltöltés dátuma: 2015. február 24.
Ajánló
Előételként, sültek mellé köretként vagy még több spenótlevéllel, annak híján rukkolával salátaként is tálalható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ez a finomság tulajdonképpen a caprese téli céklás változata. Színeiben hasonlít, ízeiben, azonban újdonságként hat a paradicsom-mozzarellás változathoz képest. Érdemes kipróbálni!