r
Nosalty Logó

Téli caprese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Téli caprese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Összesen 543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Összesen 2177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7030 micro
Összesen 2177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Elkészítés

A cékla pácoláshoz

  1. Dolgozzunk előre, egy nappal korábban készítsük el a főtt céklát: Jól mossuk meg, majd héjával együtt főzzük puhára, ez minimum egy órát vesz igénybe. Hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és vágjuk kicsit kisebb, mint 1 cm vastag szeletekre.
  2. Egy keverőtálban keverjük össze a pác alapanyagait: citromlé, mogyoró olaj, méz, kömény és só.
  3. Egy jól záródó dobozba helyezzük a céklaszeleteket, és locsoljuk meg a páccal. Ekkor mehetnek a hűtőbe egy napra/éjszakára pihenni. Ha tudjuk, közben mozgassuk át, hogy mindenhol érje a pác a céklaszeleteket.

A saláta többi részéhez

  1. Másnap állítsuk össze a salátát: Vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre a sajtot, és serpenyőben egy kevés vajon pirítsuk meg mindkét oldalukat.
  2. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg a kissé összetört mogyorót. Ugyanebben a serpenyőben melegítsük át a céklaszeleteket mindkét felükön.
  3. Közben egy tálon ágyazzunk meg bébispenót levelekkel, csepegtessünk rájuk kevés mogyoróolajat. Erre helyezzük körbe-körbe vagy hosszába a sült sajt- és céklaszeleteket felváltva. Szórjuk meg pirított mogyoróval, reszeljünk rá citromhéjat, majd jöhet még egy kevés mogyoróolaj, frissen őrölt bors és só ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8438
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Ajánló

Előételként, sültek mellé köretként vagy még több spenótlevéllel, annak híján rukkolával salátaként is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finomság tulajdonképpen a caprese téli céklás változata. Színeiben hasonlít, ízeiben, azonban újdonságként hat a paradicsom-mozzarellás változathoz képest. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...