r
Nosalty Logó

Telefontorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Telefontorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6265.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    2025 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 4606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot, ha elég kemény, akkor óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, és a sütőport.
  2. Ha elvegyültek, akkor sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe teszük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a tejben a pudingport a cukorral, a liszttelelkeverjük és megfőzzük, mikor majdnem kész, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és félrerakjuk hűlni.
  4. Ha kihűlt a krém és a tészta, sablont teszünk a tésztára, és kialakítjuk a telefont és a hallgatóját (én a kisfiam rongy kiskönyvében találhatótelefon alapján csináltam meg).
  5. Ha kivágtuk a formákat (2-2 forma kell a kagylónak, és a készüléknek is), akkor a csokikrémmel összeragasztjuk őket, ha elég magas a tésztánk, akkor külön- külön a két sablont kettévágjuk, vagyis így lesz mindegyikből 4, a kagylóból is, és a készülékből is, a készülék közepére egy kör alakot rakunk, amit megkenünk krémmel.
  6. Ha összeragasztottuk, akkor kívülről is megkenjük a krémmel, és erre kerül a színezett tejszínhab.
  7. A tejszínhabot a dobozán leírtak alapján elkészítjük, és tetszés szerinti aromát adunk hozzá (én vérnarancsot használtam, ha elértük a kellő keménységet kenőlapáttal a telefonra kenjük, és a kör közepére smarties golyót, vagy m&m csokigolyót teszünk, a kagylót a készülékkel ostyábólkészült műfűvel kötöttem össze).
  8. Hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3565
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Telefontorta
Ildikó79 41 recept

Bence kisfiam imádja a telefont, így jött az ötlet az első szülinapi tortára, aminek nagyon örült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...