r
Nosalty Logó

Tekert fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tekert fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1632 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 13048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1632 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    969.5 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    440 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    340 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8245.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    5081 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.7 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    361 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 13048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, bele a sót.
  2. 2 dl langyos tejbe tesszük a cukrot, lisztbe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A felvert tojássárgáját és a fennmaradt tejet hozzáadjuk a tésztához, és hólyagosra dagasztjuk.
  4. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 2 cipót készítünk belőle. Kisodorjuk a cipót, megkenjük bármilyen ízű kemény lekvárral, feltekerjük, mint a kalácsot, majd negyed órát hagyjuk pihenni.
  6. Csigaszerűen feltekerve, nem teljesen forró olajba tesszük sülni, és fedőt nem teszünk rá. Közben majd egyszer a fánkot az olajban átfordítjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4301
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tekert fánk
Salamon Csilla 1202 recept

Egyszer láttam egy műsort, ahol a Bódi Margó ezt a fánkot készítette el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...