r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes narancsos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Babybandita
Tejszínkrémes narancsos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4137 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2379 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    582 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2143 micro
Összesen 5126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 6 tojásos piskótalapot sütünk.
  2. A piskótát hagyjuk kihűlni, ha kész, és addig elkészítjük a krémet.
  3. A nagy pohár tejfölt összekeverjük a cukrokkal (por és narancsos), majd belecsavarjuk a narancs levét és a reszelt héját.
  4. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt (vagy ha habkrémmel dolgozunk, azt, én azzal szoktam készíteni).
  5. Közben egy fél dl vízben felmelegítjük a zselatint.
  6. Levesszük a tűzről, és belekeverünk egy két kanállal a tejfölös cukros masszából, majd az egészet beleöntjük a nagy mennyiségbe.
  7. Ételfestékkel (piros és citromsárga) kicsit narancsos színt kölcsönözhetünk a krémnek, de ezt, aki nem akarja, elhagyhatja.
  8. A felvert habot is hozzákeverjük, és kész krémet kapunk. Rengeteg finom krém lesz belőle.
  9. A piskótát kettévágjuk, a krém 3/4-ed részét felkenjük a két lap közé (én ide raktam még egy kevés olvasztott csokoládét a narancskrém tetejére), a maradékot pedig a tetejére kenjük.
  10. Díszíteni ízlés szerint naranccsal, reszelt csokoládéval lehet (az enyémen reszelt és apró kockákra vágott narancsos étcsokoládé van, és csokoládéba mártott narancs gerezdek).
  11. Érdemes egy napot vagy legalább pár órát pihentetni a hűtőben, hogy a csoki és a krém is teljesen megdermedjen! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6859
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

A könnyed ízek kedvelőinek, hiszen nem egy tömény torta, hanem egy habkönnyű fanyar és édes ízek keveréke. Legjobban a melegben esnek hűsítőként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Babybandita 9 recept

Első ilyen alappal készült tortám a tejszínkrémes citromtorta volt, melyet Tortaimádó oldaláról szedtem le. Azóta a receptjeim között megtaláljátok ennek a csokoládés-meggyes változatát, melyet öcsém születésnapjára készítettem, anyukámnak pedig a narancsos-csokoládésra esett a választás! Remélem nektek is ízleni fog, akárcsak neki!:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...