r
Nosalty Logó

Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 3918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    221 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4179.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2218 micro
Összesen 3918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk, melyet ha kihűlt 3 részre vágunk.
  2. A krémhez a habtejszínt a habfixálóval, porcukorral és a tejföllel kemény habbá verünk. Félretesszük.
  3. A 2 csomag puncs ízű krémport 6 dl tejjel keményre verjük robotgéppel. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínhab 1/4 részét. Óvatosan összekeverjük.
  4. A puncs ízű krémet habzsákba töltjük, és az alsó tortalapra "csigavonalban" nyomjuk rá úgy, hogy ugyanannyi hézag maradjon, mint amilyen vastagon nyomtuk a puncs ízesítésű krémet. Az üres részt pedig tejszínhabbal töltjük meg habzsák segítségével.
  5. Ráhelyezzük a második tortalapot, és arra is ugyezzel a körkörös mozdulatokkal adagoljuk a krémeket. Ha elkészültünk, ráhelyezzük az utolsó tortalapot is.
  6. Tejszínhabbal vonjuk be kívűlről a tortát, majd 6 egyenlő részre elosztjuk a peremén, kakaóporral színezett tejszínhabbal megrajzoljuk a szirmokat.
  7. Végül csillagcső segítségével a színeket fölváltva nyomkodjuk tele a szirmokat, egészen az aljáig. Érdemes alulról fölfelé haladni, mert fordított esetben az aljához nem férünk oda a habzsákkal. (A "virág" közepéhez sárga ételszínezéket használtam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13459
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán mutatós és finom torta! Persze bármilyen ízű és színű krémet készíthetünk a tejszínhab mellé. A torta töltése kissé időigényes, de megéri, mert szeleteléskor igazán mutatós lesz a krém:-)!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...