Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalaphoz
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
327
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalaphoz
-
495g tojás623 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3918
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalaphoz
-
24.5g tojás31 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
24.7g habtejszín72 kcal
-
4.5g puncs pudingpor17 kcal
-
29.7g tej17 kcal
-
1.2g habfixáló4 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
193
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
327
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 221 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4179.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1357 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1371 mg
-
Nátrium 1119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.2 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 716.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 1390 mg
-
Retinol - A vitamin: 2140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2218 micro
Összesen
3918
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
9 db tojás
-
9 evőkanál finomliszt
-
9 ek cukor
A krémhez
-
500 ml habtejszín
-
2 csomag puncs pudingpor
-
6 dl tej
-
3 csomag habfixáló
-
4 ek porcukor
-
3 ek tejföl
Elkészítés
A tortalaphoz
- A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk, melyet ha kihűlt 3 részre vágunk.
- A krémhez a habtejszínt a habfixálóval, porcukorral és a tejföllel kemény habbá verünk. Félretesszük.
- A 2 csomag puncs ízű krémport 6 dl tejjel keményre verjük robotgéppel. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínhab 1/4 részét. Óvatosan összekeverjük.
- A puncs ízű krémet habzsákba töltjük, és az alsó tortalapra "csigavonalban" nyomjuk rá úgy, hogy ugyanannyi hézag maradjon, mint amilyen vastagon nyomtuk a puncs ízesítésű krémet. Az üres részt pedig tejszínhabbal töltjük meg habzsák segítségével.
- Ráhelyezzük a második tortalapot, és arra is ugyezzel a körkörös mozdulatokkal adagoljuk a krémeket. Ha elkészültünk, ráhelyezzük az utolsó tortalapot is.
- Tejszínhabbal vonjuk be kívűlről a tortát, majd 6 egyenlő részre elosztjuk a peremén, kakaóporral színezett tejszínhabbal megrajzoljuk a szirmokat.
- Végül csillagcső segítségével a színeket fölváltva nyomkodjuk tele a szirmokat, egészen az aljáig. Érdemes alulról fölfelé haladni, mert fordított esetben az aljához nem férünk oda a habzsákkal. (A "virág" közepéhez sárga ételszínezéket használtam.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13459
- Feltöltés dátuma: 2012. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Igazán mutatós és finom torta! Persze bármilyen ízű és színű krémet készíthetünk a tejszínhab mellé. A torta töltése kissé időigényes, de megéri, mert szeleteléskor igazán mutatós lesz a krém:-)!