Tejszínes zöldségkrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
21g fejessaláta2 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
19g zöldbab5 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
31g főzőtejszín41 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
165g fejessaláta16 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
71 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1089
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
4.9g fejessaláta0 kcal
-
15g zöldborsó12 kcal
-
4.5g zöldbab1 kcal
-
5.4g lilahagyma2 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
59.9g víz0 kcal
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 377.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 938 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2155 micro
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3827.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 1834 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3020.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1048 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 7502 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17238 micro
Összesen
1089
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes fej fejessaláta
-
2 közepes fej lilahagyma
-
250 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
majoranna ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
Elkészítés
- Nagyon finomra vágjuk a lilahagymákat és 1 ek. olajon megpároljuk őket.
- A 1/2 kg zöldborsót a hagymához tesszük a lábasba, és fűszerezzük ízlés szerint (1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, sóval, fehérborssal, pici majoránnával és kevés bazsalikommal-ez utóbbiból én szárítottat használtam).
- Mixerrel a már megmosott salátaleveleket finomra aprítjuk és félretesszük, később lesz rá szükség (ha nincs mixer, akkor próbáljuk nagyon apróra vágni a leveleket).
- Annyi meleg vizet teszük a lábasba, hogy kényelmesen ellepje a zöldborsót, majd belemorzsoljuk a húslékockát és fedő alatt majdnem készre főzzük.
- Félrevesszük a gázról és leszűrjük, hogy a "lét" és a zöldborsót külön megkapjuk. A főzőlevét visszatesszük a lábasba, és beletesszük a 15 dkg zöldbabot (ez szolgál majd levesbetétként).
- Míg a zöldbab megfő (a zöldborsó főzővizében), elkészítjük a leves sűrítését és leturmixoljuk az előzőleg kihalászott zöldborsószemeket.
- Az a kis zöldbab hamar készre fő, és mehet vissza a lábasba a zöldborsópép, megvárjuk még rottyan egyet - aztán mehet bele az elején félretett apródarabos zöldsaláta, egy - két keverés, és jöhet a sűrítés.
- A leves sűrítése: A főzőtejszínt 1-2 ek. liszttel / vagy étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, picit megfűszerezzük, és a főzővízből merítünk a sűrítésbe, hogy egyforma hőfokúak legyenek.
- Aztán félrevesszük a lábast, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe a tejszínes keveréket. Utána mehet vissza a gázra 1-3 percet még forraljuk és kész is van!
- Friss zöldsalátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4530
- Feltöltés dátuma: 2012. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Zabkása diétám 4. napján ebédidőben rájöttem, hogy reggelire minden zabpelyhet megettem. S mivel hétvége volt próbáltam valami nullkalóriásat, de mégis finomat és vitaminban gazdagat főzni az otthon lévő alapanyagokból! Nekem nagyon ízlett, és azóta már több alkalommal is elkészítettem, nem nevezhető krémlevesnek a zöldsaláta darabkák miatt, de nekem kifejezetten tetszik, hogy van benne mit harapni :) A leves vitamintartalma: A, C, B1, B2. Remélem másoknak is tetszeni és főképpen ízleni fog! Nos, így született meg ez a recept!