r
Nosalty Logó

Tejszínes-túrós epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-túrós epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Összesen 5051 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7014.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    522 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2659 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.8 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 5051 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 170 °C fokra. A 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojások fehérjét a kristálycukorral és a vízzel kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, és a tojáshabba szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük.
  4. A piskótát a tortaformába helyezzük, és egy habkártya segítségével felhúzzuk a tortaforma széléig, így homorú formát adva a piskótának. Majd készre sütjük.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálóval fixáljuk.
  2. A túrót egy villával áttörjük, és összekeverjük a habtejszínnel.
  3. A megmosott eper nagyobb részét összeturmixoljuk, és a túrós habtejszínhez keverjük. Majd eperdarabokkal gazdagítjuk.

Előkészület a díszítéshez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a habfixálóval fixáljuk.
  2. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és az előre elkészített fóliasablont bevonjuk a csoki egy részével. Amikor a csokoládé elkezd dermedni, akkor egy domború üvegre/tárgyra helyezve berakjuk a hűtőbe. Amikor megkeményedett a csokoládé, a fóliát óvatosan eltávolítjuk.
  3. A bonbon kapszlikat egy ecset segítségével alaposan kikenjük, és a fagyasztóba tesszük. Amikor megkötött, akkor egy kés segítségével óvatosan lefejtjük róla a papírt.

Torta összeállítása

  1. Az elkészült és kihűlt piskótát 3 egyenlő szeletre vágjuk. Megtöltjük a piskótát az epres túrós krémmel.
  2. A sima habtejszínnel bevonjuk a tortát. A torta oldalát a tortadarával dekoráljuk. A maradék habtejszínnel körbedíszítjük, és elhelyezzük rajta a csokoládé kapszlikat és a friss eperdarabokat. A csokoládé kapszlikat ízlés szerint megtöltjük a maradék krémmel, és eperrel díszítjük.
  3. Az elkészült íves csokidíszt a torta közepére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6775
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a barátnőm névnapjára készítettem, meglepetés gyanánt. Valami egyszerű és finom tortát szerettem volna készíteni, ami nem túl édes, és mégis könnyű.

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...