Tejszínes-túrós epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta elkészítése
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4g víz0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
Krém elkészítése
-
29g habtejszín85 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
42g eper13 kcal
Előkészület a díszítéshez
-
13g habtejszín37 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8g eper3 kcal
Torta összeállítása
Összesen
424
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
48g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
Krém elkészítése
-
350g habtejszín1022 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
500g eper150 kcal
Előkészület a díszítéshez
-
150g habtejszín438 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g eper30 kcal
Torta összeállítása
Összesen
5051
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta elkészítése
-
13.8g tojás17 kcal
-
12.5g cukor49 kcal
-
2g víz0 kcal
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Krém elkészítése
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
10.5g tehéntúró15 kcal
-
20.9g eper6 kcal
Előkészület a díszítéshez
-
6.3g habtejszín18 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
4.2g eper1 kcal
Torta összeállítása
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.6 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 108.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
424
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 237.3 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1643 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7014.8 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1356 mg
-
Vas 522 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2659 mg
-
Nátrium 1144 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630.8 g
-
Cukor 427 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1302.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1867 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 335 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 993 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1682 micro
Összesen
5051
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
6 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
6 g sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém elkészítése
-
350 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 ek porcukor
-
25 dkg tehéntúró
-
50 dkg eper
Előkészület a díszítéshez
-
150 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg eper
Torta összeállítása
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- A sütőt előmelegítjük 170 °C fokra. A 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
- A tojások fehérjét a kristálycukorral és a vízzel kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját.
- A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, és a tojáshabba szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük.
- A piskótát a tortaformába helyezzük, és egy habkártya segítségével felhúzzuk a tortaforma széléig, így homorú formát adva a piskótának. Majd készre sütjük.
Krém elkészítése
- A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálóval fixáljuk.
- A túrót egy villával áttörjük, és összekeverjük a habtejszínnel.
- A megmosott eper nagyobb részét összeturmixoljuk, és a túrós habtejszínhez keverjük. Majd eperdarabokkal gazdagítjuk.
Előkészület a díszítéshez
- A habtejszínt kemény habbá verjük, és a habfixálóval fixáljuk.
- Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és az előre elkészített fóliasablont bevonjuk a csoki egy részével. Amikor a csokoládé elkezd dermedni, akkor egy domború üvegre/tárgyra helyezve berakjuk a hűtőbe. Amikor megkeményedett a csokoládé, a fóliát óvatosan eltávolítjuk.
- A bonbon kapszlikat egy ecset segítségével alaposan kikenjük, és a fagyasztóba tesszük. Amikor megkötött, akkor egy kés segítségével óvatosan lefejtjük róla a papírt.
Torta összeállítása
- Az elkészült és kihűlt piskótát 3 egyenlő szeletre vágjuk. Megtöltjük a piskótát az epres túrós krémmel.
- A sima habtejszínnel bevonjuk a tortát. A torta oldalát a tortadarával dekoráljuk. A maradék habtejszínnel körbedíszítjük, és elhelyezzük rajta a csokoládé kapszlikat és a friss eperdarabokat. A csokoládé kapszlikat ízlés szerint megtöltjük a maradék krémmel, és eperrel díszítjük.
- Az elkészült íves csokidíszt a torta közepére helyezzük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6778
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát a barátnőm névnapjára készítettem, meglepetés gyanánt. Valami egyszerű és finom tortát szerettem volna készíteni, ami nem túl édes, és mégis könnyű.