r
Nosalty Logó

Tejszínes-túrós epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-túrós epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Összesen 5051 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7014.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    522 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2659 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.8 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 5051 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 170 °C fokra. A 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojások fehérjét a kristálycukorral és a vízzel kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, és a tojáshabba szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük.
  4. A piskótát a tortaformába helyezzük, és egy habkártya segítségével felhúzzuk a tortaforma széléig, így homorú formát adva a piskótának. Majd készre sütjük.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálóval fixáljuk.
  2. A túrót egy villával áttörjük, és összekeverjük a habtejszínnel.
  3. A megmosott eper nagyobb részét összeturmixoljuk, és a túrós habtejszínhez keverjük. Majd eperdarabokkal gazdagítjuk.

Előkészület a díszítéshez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a habfixálóval fixáljuk.
  2. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és az előre elkészített fóliasablont bevonjuk a csoki egy részével. Amikor a csokoládé elkezd dermedni, akkor egy domború üvegre/tárgyra helyezve berakjuk a hűtőbe. Amikor megkeményedett a csokoládé, a fóliát óvatosan eltávolítjuk.
  3. A bonbon kapszlikat egy ecset segítségével alaposan kikenjük, és a fagyasztóba tesszük. Amikor megkötött, akkor egy kés segítségével óvatosan lefejtjük róla a papírt.

Torta összeállítása

  1. Az elkészült és kihűlt piskótát 3 egyenlő szeletre vágjuk. Megtöltjük a piskótát az epres túrós krémmel.
  2. A sima habtejszínnel bevonjuk a tortát. A torta oldalát a tortadarával dekoráljuk. A maradék habtejszínnel körbedíszítjük, és elhelyezzük rajta a csokoládé kapszlikat és a friss eperdarabokat. A csokoládé kapszlikat ízlés szerint megtöltjük a maradék krémmel, és eperrel díszítjük.
  3. Az elkészült íves csokidíszt a torta közepére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6771
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a barátnőm névnapjára készítettem, meglepetés gyanánt. Valami egyszerű és finom tortát szerettem volna készíteni, ami nem túl édes, és mégis könnyű.

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Előkészület a díszítéshez

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek