Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
57 kcal
-
133g tej75 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g teavaj120 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
42g babapiskóta158 kcal
Hozzávalók a piskóták mártogatásához
Tetejére, díszítéshez
-
7g cukor26 kcal
Összesen
850
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
252g babapiskóta948 kcal
Hozzávalók a piskóták mártogatásához
-
50g teavaj359 kcal
-
300g víz0 kcal
-
23 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
30g cukor116 kcal
Tetejére, díszítéshez
-
40g cukor155 kcal
Összesen
5093
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
3.9g tejszínízű pudingpor15 kcal
-
34.7g tej19 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g teavaj31 kcal
-
21.7g habtejszín63 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
10.9g babapiskóta41 kcal
Hozzávalók a piskóták mártogatásához
-
2.2g teavaj16 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
Tetejére, díszítéshez
-
1.7g cukor7 kcal
Összesen
221
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
850
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 301.2 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2639.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.7 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 649.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2421 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 2377 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
5093
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a krémhez
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
8 dl tej
-
10 dkg teavaj
-
5 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
36 db babapiskóta
Hozzávalók a piskóták mártogatásához
-
5 dkg teavaj
-
3 dl víz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére, díszítéshez
Elkészítés
Hozzávalók a krémhez
- A krémmel kezdjük, hogy amíg majd hűl, közben tudjuk végezni a többi műveletet. A cukorból karamellt készítünk: feltesszük egy lábasba (amelyikbe belefér bőven a krém, s majd a felvert tejszín 2/3 része is) közepes tűzön olvadni. Először nehezen olvad, aztán hirtelen kezd, ezért ne hagyjuk magára, nehogy megégjen, ne legyen nagyon sötét színű! Ha megolvadt, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, s tartalék lángon (villanynál alacsony hőfokon) hagyjuk, hogy a karamellünk feloldódjon.
- Ez idő alatt a maradék 4 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd a tejben feloldódott karamellhez öntjük, felfőzzük állandó kevergetés közben, mint a pudingot szoktuk - így sűrítjük be a karamellt. Még melegen a vajat hozzáadjuk, szép selymesre összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszín 2/3-ad részét a karamelles krémhez adjuk, jól összekeverjük, hogy egynemű krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a többi része a sütinknek.
- A piskóták mártogatásához a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a vízzel felöntjük, jól összekeverjük, feltesszük melegedni, ha felforrt, levesszük a tűzről, s a vajat beletesszük, hagyjuk felolvadni, kevergetés közben. Egy kissé állni hagyjuk, hogy hűljön, de amikor már a kezünk bírja a meleget, megkezdhetjük a sütink összeállítását.
- Összeállítás: egy megfelelő tálcára (mert nem fog kifolyni, ezért lehet erre is - én tálcát használtam) vagy magas falú tepsibe (amelyikben elfér két sorban - 2x9 - 18 darab piskóta), lerakjuk megmártogatott piskótákat (18 darabot) az elkészített lében, erre a karamelles krémünket (melyet kivettünk a hűtőből) egyenletesen rákenjük. Erre ismét jön a 18 db megmártogatott piskóta, majd egy kevés karamellkrémmel a tetejét, oldalát vékonyan bekenjük, s végül a felvert tejszínhab maradék 1/3-át a tetejére elkenjük egyenletesen, nem kell szép simára, hanem kissé borzasra.
- Jöhet a díszítés legvégül: a 4-5 evőkanál kristálycukorból karamellt készítünk, s még melegen - dermedés előtt, igyekezzünk, hogy még csurgatható legyen, mert gyorsan dermed - kis kanállal vékonyabb sugárban, a tejszínhab tetejére csurgatjuk össze-vissza. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük - lehetőleg egy éjszakára, így célszerű este elkészíteni -, hogy a krém megdermedjen, a piskóta megpuhuljon! Ízlés szerint szeleteljük, tálaljuk!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7585
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Szeretek próbálkozni, valami újat alkotni, mivel az ízek a fejemben összeállnak! :) A megszokottól eltérőt, de finomat szerettem volna készíteni meglepetésnek, s ez pattant ki az agyamból! :) A meglepetés sikerült, mindenkinek nagyon ízlett, s bevallom, nekem is - ne vegyétek szerénytelenségnek! Próbáljátok ki, garantálom, többször terítékre kerül e finomság! :)