r
Nosalty Logó

Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

850
Kalória
9.7g
Fehérje
89g
Szénhidrátok
50.2g
Zsír
108.2g
Víz
146.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
57.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Összesen 5093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    649.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 5093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémmel kezdjük, hogy amíg majd hűl, közben tudjuk végezni a többi műveletet. A cukorból karamellt készítünk: feltesszük egy lábasba (amelyikbe belefér bőven a krém, s majd a felvert tejszín 2/3 része is) közepes tűzön olvadni. Először nehezen olvad, aztán hirtelen kezd, ezért ne hagyjuk magára, nehogy megégjen, ne legyen nagyon sötét színű! Ha megolvadt, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, s tartalék lángon (villanynál alacsony hőfokon) hagyjuk, hogy a karamellünk feloldódjon.
  2. Ez idő alatt a maradék 4 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd a tejben feloldódott karamellhez öntjük, felfőzzük állandó kevergetés közben, mint a pudingot szoktuk - így sűrítjük be a karamellt. Még melegen a vajat hozzáadjuk, szép selymesre összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszín 2/3-ad részét a karamelles krémhez adjuk, jól összekeverjük, hogy egynemű krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a többi része a sütinknek.
  4. A piskóták mártogatásához a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a vízzel felöntjük, jól összekeverjük, feltesszük melegedni, ha felforrt, levesszük a tűzről, s a vajat beletesszük, hagyjuk felolvadni, kevergetés közben. Egy kissé állni hagyjuk, hogy hűljön, de amikor már a kezünk bírja a meleget, megkezdhetjük a sütink összeállítását.
  5. Összeállítás: egy megfelelő tálcára (mert nem fog kifolyni, ezért lehet erre is - én tálcát használtam) vagy magas falú tepsibe (amelyikben elfér két sorban - 2x9 - 18 darab piskóta), lerakjuk megmártogatott piskótákat (18 darabot) az elkészített lében, erre a karamelles krémünket (melyet kivettünk a hűtőből) egyenletesen rákenjük. Erre ismét jön a 18 db megmártogatott piskóta, majd egy kevés karamellkrémmel a tetejét, oldalát vékonyan bekenjük, s végül a felvert tejszínhab maradék 1/3-át a tetejére elkenjük egyenletesen, nem kell szép simára, hanem kissé borzasra.
  6. Jöhet a díszítés legvégül: a 4-5 evőkanál kristálycukorból karamellt készítünk, s még melegen - dermedés előtt, igyekezzünk, hogy még csurgatható legyen, mert gyorsan dermed - kis kanállal vékonyabb sugárban, a tejszínhab tetejére csurgatjuk össze-vissza. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük - lehetőleg egy éjszakára, így célszerű este elkészíteni -, hogy a krém megdermedjen, a piskóta megpuhuljon! Ízlés szerint szeleteljük, tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Szeretek próbálkozni, valami újat alkotni, mivel az ízek a fejemben összeállnak! :) A megszokottól eltérőt, de finomat szerettem volna készíteni meglepetésnek, s ez pattant ki az agyamból! :) A meglepetés sikerült, mindenkinek nagyon ízlett, s bevallom, nekem is - ne vegyétek szerénytelenségnek! Próbáljátok ki, garantálom, többször terítékre kerül e finomság! :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!