r
Nosalty Logó

Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Összesen 5093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 5093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémmel kezdjük, hogy amíg majd hűl, közben tudjuk végezni a többi műveletet. A cukorból karamellt készítünk: feltesszük egy lábasba (amelyikbe belefér bőven a krém, s majd a felvert tejszín 2/3 része is) közepes tűzön olvadni. Először nehezen olvad, aztán hirtelen kezd, ezért ne hagyjuk magára, nehogy megégjen, ne legyen nagyon sötét színű! Ha megolvadt, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, s tartalék lángon (villanynál alacsony hőfokon) hagyjuk, hogy a karamellünk feloldódjon.
  2. Ez idő alatt a maradék 4 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd a tejben feloldódott karamellhez öntjük, felfőzzük állandó kevergetés közben, mint a pudingot szoktuk - így sűrítjük be a karamellt. Még melegen a vajat hozzáadjuk, szép selymesre összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszín 2/3-ad részét a karamelles krémhez adjuk, jól összekeverjük, hogy egynemű krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a többi része a sütinknek.
  4. A piskóták mártogatásához a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a vízzel felöntjük, jól összekeverjük, feltesszük melegedni, ha felforrt, levesszük a tűzről, s a vajat beletesszük, hagyjuk felolvadni, kevergetés közben. Egy kissé állni hagyjuk, hogy hűljön, de amikor már a kezünk bírja a meleget, megkezdhetjük a sütink összeállítását.
  5. Összeállítás: egy megfelelő tálcára (mert nem fog kifolyni, ezért lehet erre is - én tálcát használtam) vagy magas falú tepsibe (amelyikben elfér két sorban - 2x9 - 18 darab piskóta), lerakjuk megmártogatott piskótákat (18 darabot) az elkészített lében, erre a karamelles krémünket (melyet kivettünk a hűtőből) egyenletesen rákenjük. Erre ismét jön a 18 db megmártogatott piskóta, majd egy kevés karamellkrémmel a tetejét, oldalát vékonyan bekenjük, s végül a felvert tejszínhab maradék 1/3-át a tetejére elkenjük egyenletesen, nem kell szép simára, hanem kissé borzasra.
  6. Jöhet a díszítés legvégül: a 4-5 evőkanál kristálycukorból karamellt készítünk, s még melegen - dermedés előtt, igyekezzünk, hogy még csurgatható legyen, mert gyorsan dermed - kis kanállal vékonyabb sugárban, a tejszínhab tetejére csurgatjuk össze-vissza. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük - lehetőleg egy éjszakára, így célszerű este elkészíteni -, hogy a krém megdermedjen, a piskóta megpuhuljon! Ízlés szerint szeleteljük, tálaljuk!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7585
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek próbálkozni, valami újat alkotni, mivel az ízek a fejemben összeállnak! :) A megszokottól eltérőt, de finomat szerettem volna készíteni meglepetésnek, s ez pattant ki az agyamból! :) A meglepetés sikerült, mindenkinek nagyon ízlett, s bevallom, nekem is - ne vegyétek szerénytelenségnek! Próbáljátok ki, garantálom, többször terítékre kerül e finomság! :) 

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...