r
Nosalty Logó

Tejszínes-tejfölös kakaós koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Tejszínes-tejfölös kakaós koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 4101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.1 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejszínben, melybe tettünk egy kevés cukrot, 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a tészta összes hozzávalóját a kakaó kivételével. A felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk, majd kettévesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót, melyet előtte egy kevés vízzel átkevertünk.
  3. Lágy tésztákat kapunk, amiket külön-külön tálban duplájára kelesztünk, kb. 50-60 perc alatt.
  4. A barna és fehér tésztát két-két részre vesszük. Kinyújtjuk az egyik fehér tésztát kb. 20×40 cm-es téglalappá, és egy barnát is ugyanekkorára, és azt a fehér tésztára tesszük. Feltekerjük, mint a bejglit. A másik két tésztával is így járunk el, majd a két rudat összetekerjük, és koszorút formálunk belőle.
  5. 24 cm-es kapcsos, sütőpapíros tortaformába tesszük, letakarva hagyjuk megint kelni kb. 45 percet. A kelesztés félidejénél egy éles késsel bevágjuk az íveket.
  6. Lekenjük a koszorú tetejét egy pici vízzel elkevert tojássárgával, és 180 C fokon kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2990
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, habkönnyű foszlós kalács...

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek