Tejszínes-spárgás tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
125g penne464 kcal
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
500g penne1855 kcal
Összesen
3148
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
39.4g zöldspárga6 kcal
-
18.1g újhagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.9g sonka11 kcal
-
3.9g juhtúró11 kcal
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
19.7g penne73 kcal
Összesen
124
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 289.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1778 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2676 micro
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5715.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 768 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 1644 mg
-
Nátrium 2438 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1156.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 787 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1618 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1800 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 7112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10702 micro
Összesen
3148
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
2 csomag zöldspárga
-
5 db újhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
20 dkg sonka
-
10 dkg juhtúró
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát a rügy alatt 3-4 cm-től vékonyan meghámozzuk, az alsó, esetleg fás részét levágjuk, majd kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára, a fokhagymát apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.
- A tésztát bő, forrásban lévő vízben, az utasítás szerint megfőzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét.
- Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt: olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd rövid ideig a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a sonka, amit kicsit megpirítunk. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a darabolt spárgát, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, 8-10 percig pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forrakunk rajta, majd a tűzet elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.
- A főtt tésztával jól elkeverjük és rögtön tálaljuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 39076
- Feltöltés dátuma: 2009. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a gyors, ízletes tésztákat. Amíg a tészta fő, elkészülhet a szósz is.