Tejszínes raguleves katica konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Leves
-
2 db csirke felsőcomb
-
1 db csirkemellfilé
-
3 db csirkemáj
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db karalábé
-
2 db leveskocka
-
1 kávéskanál fekete bors
-
1 kávéskanál só
-
20 dkg zöldborsó
-
15 dkg csiperkegomba
-
1 kk tárkony
-
3 dl főzőtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1.8 l víz
Nokedli
345
Kalória
25.4g
Fehérje
22.8g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
551.9g
Víz
185.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
7.3g
Cukor
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
42g csirke felsőcomb78 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
12 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
300g víz0 kcal
Nokedli
-
9g tojás12 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
132g csirkemáj157 kcal
-
71 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
1800g víz0 kcal
Nokedli
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
6.5g csirke felsőcomb12 kcal
-
5.8g csirkemellfilé7 kcal
-
3.4g csirkemáj4 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
6.2g sárgarépa2 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
6.2g karalábé1 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5.2g zöldborsó4 kcal
-
3.9g csiperkegomba1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
7.8g főzőtejszín10 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
46.5g víz0 kcal
Nokedli
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
53
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 551.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 796 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3508 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.6 g
Zsír
-
Összesen 102.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9040.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2181 mg
-
Nátrium 5533 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 3311.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6843 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 825 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1153 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 4774 micro
-
α-karotin 7483 micro
-
β-karotin 21048 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 55 micro
-
Lut-zea 8493 micro
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
53
kcal
Elkészítés
Leves
- A csirkecombokat kicsontozzuk, a mellel, a májjal együtt kockákra vágjuk.
- Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk a zsírt (vagy az olajat), beletesszük az összedarabolt húst, és megpirítjuk.
- Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és kockákra vágjuk. A borsóval együtt rátesszük a megpirult húsra. 3 dl vizet ráöntünk, és lassú tűzön 15 percig pároljuk.
- Megmossuk, megtisztítjuk a gombát, szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a leveshez. Másfél liter vízzel felöntjük, és beletesszük a húsleveskockát, a borsot, sót és a tárkonyt.
- Ha felforrt a leves, lassú tűzön főzzük tovább újabb 15 percig, vagy amíg meg nem puhul a zöldség benne.
Nokedli
- Elkészítjük a nokedlit. Összedolgozzuk a hozzávalókat, és egyszerűen beleszaggatjuk a levesbe. Még 5 percig főzzük.
- A végén a levesből kiveszünk egy keveset, a tejszínnel simára keverjük, aztán visszaöntjük a levesbe a tejszínt. Összeforraljuk, és le is kapcsolhatjuk alatta a tűzhelyet.
- Ezután egy kis citromlével ízesítjük (nem mindenki szereti így, ezért csak az tegyen bele citromlevet, aki szereti kicsit savanykásan), megkóstoljuk, és ha szükséges, még tehetünk bele sót vagy tárkonyt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 40 perc
Ezt a receptet egy nagyon jó receptkönyvből kölcsönöztem. Imádom ezt a levest, nagyon sokszor elkészítem, mindig sikere van. Így azt gondoltam, örömmel megosztom mindenkivel, hátha másnál is beválik. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!