Tejszínes raguleves katica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
katica32
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
42g csirke felsőcomb78 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
12 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
300g víz0 kcal
Nokedli
-
9g tojás12 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
132g csirkemáj157 kcal
-
71 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
1800g víz0 kcal
Nokedli
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
6.5g csirke felsőcomb12 kcal
-
5.8g csirkemellfilé7 kcal
-
3.4g csirkemáj4 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
6.2g sárgarépa2 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
6.2g karalábé1 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5.2g zöldborsó4 kcal
-
3.9g csiperkegomba1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
7.8g főzőtejszín10 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
46.5g víz0 kcal
Nokedli
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
53
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 551.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 796 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3508 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.6 g
Zsír
-
Összesen 102.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9040.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2181 mg
-
Nátrium 5533 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 3311.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6843 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 825 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1153 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 4774 micro
-
α-karotin 7483 micro
-
β-karotin 21048 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 55 micro
-
Lut-zea 8493 micro
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
Leves
-
2 db csirke felsőcomb
-
1 db csirkemellfilé
-
3 db csirkemáj
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db karalábé
-
2 db leveskocka
-
1 kávéskanál fekete bors
-
1 kávéskanál só
-
20 dkg zöldborsó
-
15 dkg csiperkegomba
-
1 kk tárkony
-
3 dl főzőtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1.8 l víz
Nokedli
Elkészítés
Leves
- A csirkecombokat kicsontozzuk, a mellel, a májjal együtt kockákra vágjuk.
- Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk a zsírt (vagy az olajat), beletesszük az összedarabolt húst, és megpirítjuk.
- Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és kockákra vágjuk. A borsóval együtt rátesszük a megpirult húsra. 3 dl vizet ráöntünk, és lassú tűzön 15 percig pároljuk.
- Megmossuk, megtisztítjuk a gombát, szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a leveshez. Másfél liter vízzel felöntjük, és beletesszük a húsleveskockát, a borsot, sót és a tárkonyt.
- Ha felforrt a leves, lassú tűzön főzzük tovább újabb 15 percig, vagy amíg meg nem puhul a zöldség benne.
Nokedli
- Elkészítjük a nokedlit. Összedolgozzuk a hozzávalókat, és egyszerűen beleszaggatjuk a levesbe. Még 5 percig főzzük.
- A végén a levesből kiveszünk egy keveset, a tejszínnel simára keverjük, aztán visszaöntjük a levesbe a tejszínt. Összeforraljuk, és le is kapcsolhatjuk alatta a tűzhelyet.
- Ezután egy kis citromlével ízesítjük (nem mindenki szereti így, ezért csak az tegyen bele citromlevet, aki szereti kicsit savanykásan), megkóstoljuk, és ha szükséges, még tehetünk bele sót vagy tárkonyt.
- Elkészítettem: 21 alkalommal
- Receptkönyvben: 309
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 33596
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
katica32
9 recept
Ezt a receptet egy nagyon jó receptkönyvből kölcsönöztem. Imádom ezt a levest, nagyon sokszor elkészítem, mindig sikere van. Így azt gondoltam, örömmel megosztom mindenkivel, hátha másnál is beválik. :)