r
Nosalty Logó

Tejszínes-mustáros hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tejszínes-mustáros hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5334.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    3281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, kb. 15-20 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felöntjük a borral és a levessel. Hozzáadjuk a majoránnát, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és 75 g sajtot. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A maradék sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2967
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom. Ha van friss majorannánk, azt a sajttal és a tejszínnel együtt keverjük a leveshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...