r
Nosalty Logó

Tejszínes-mustáros csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-mustáros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2924 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5309.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    1804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2924 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a csirkéket, bőrösen vagy bőr nélkül hagyjuk őket, bevagdossuk a csontoknál.
  2. A vajon lepirítjuk mindkét oldalát, majd kis vizet hozzáadva, készre pároljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel és a szerecsendióval.
  3. Ha kész, kivesszük és 1 tepsibe átrakjuk őket,az edényben a szaftot amártáshoz a tejszínnel, a fehérborral, sóval, borssal, mustárral ésa fele sajttal takarékonfelforraljuk egyszer, kóstoljuk.
  4. Ezt a mártást ráöntjök a csirkékre, majd amorzsát és a végén a sajtot is rászórjuk a tetejére.
  5. Sütőben rózsaszínűre sütjük.
  6. Szalmakrumplival, rizzselvagy petrezselymes krumplival tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9245
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól tanultam ezt a receptet, nagyon finom és elég laktató, salátával is kitűnő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...