r
Nosalty Logó

Tejszínes-mézes francia krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-mézes francia krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta:

Krém:

Hab:

Összesen 578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta:

Krém:

Hab:

Összesen 6923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta:

Krém:

Hab:

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    360.6 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3761.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.7 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 6923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Tészta:

  1. A liszt kivételével a tészta hozzávalóit gőz felett felmelegítjük. Majd még langyosan hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk, majd 2 lapot nyújtunk belőle, és előmelegített sütőben 6-8 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Krém:

  1. Az 1 l tejet, 2 csomag tejszínízű pudingport, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál lisztet, és a 3 tojássárgáját sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a 25 dkg porcukorral a maradék (20 dkg) margarint habosra keverjük, és a főzött krémhez adjuk. A krémet a két lap közé kenjük.

Hab:

  1. Az 500 ml hulala-t az 1 csomag vaníliás cukorral és az 1 csipet cukorral kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Ízlés szerint olvasztott csokoládét csurgatunk rá, vagy reszelünk rá ét vagy tejcsokoládét!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3676
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága nagymamám kapta ezt a receptet kb. 2 éve, és azóta a család kedvence. 

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...