Tejszínes-meggyes gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
19g finomliszt70 kcal
-
2 kcal
meggyes krém
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
gesztenyekrém
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
4g rum10 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
díszítés
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
660g tojás831 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
23 kcal
meggyes krém
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
gesztenyekrém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g rum116 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
díszítés
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összesen
8677
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
18.9g tojás24 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
meggyes krém
-
10g meggybefőtt7 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
gesztenyekrém
-
7.2g gesztenyemassza13 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
-
1.4g rum3 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
díszítés
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
Összesen
252
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 119.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 139.1 g
Zsír
-
Összesen 525.5 g
-
Telített zsírsav 309 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 3723 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6004.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 1400 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2537 mg
-
Nátrium 1336 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 834.9 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1430.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4837 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 798 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 1969 mg
-
Retinol - A vitamin: 4765 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 866 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3004 micro
Összesen
8677
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
tészta
-
12 db tojás
-
24 dkg cukor
-
23 dkg finomliszt
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
meggyes krém
-
35 dkg meggybefőtt
-
5 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
400 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
gesztenyekrém
-
25 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg porcukor
-
50 ml rum
-
400 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
díszítés
-
10 dkg étcsokoládé
-
600 ml habtejszín
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
tészta
- Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk. 9 tojást kettéválasztunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral. A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a 18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük, és a sütőlemezen elkenjük. Szép világosbarnára sütjük.
- A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakaóport is belekeverünk.
- A meggyes krémhez a meggyet összenyomjuk, és elkeverjük porcukorral és a citrom levével. A tejszínt felverjük a habfixálóval, lazán belekeverjük a krémbe.
- A gesztenyés krémhez a gesztenyepürét elkeverjük a rummal és az 5 dkg porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habfixálóval felvert habot.
- A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével, és a krémeket rétegezzük. Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet. Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
- Tetejét és oldalát bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal, majd csillagcsöves zsákból díszítjük.
- Gőz fölött csokoládét olvasztunk, majd celofánzacskóba töltjük, és díszeket nyomunk belőle egy celofánnal borított tálcára. Hűtőben megdermesztjük, és óvatosan lehúzzuk róla, belerakjuk a tejszínhab tuffniba. A meggyet kristálycukorba mártjuk, és felrakjuk a tortára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 9562
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ana Princely Cake
10 recept
Imádom a meggyes és a gesztenyés tortát is, ezért egy szülinapra összekombóztam a kettőt, hogy valami különlegessel készüljek, így született meg ez az isteni finom egyveleg az ünnepelt és a vendégek örömére.