r
Nosalty Logó

Tejszínes-meggyes gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
Tejszínes-meggyes gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Összesen 8677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    525.5 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.9 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4837 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    798 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4765 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3004 micro
Összesen 8677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk. 9 tojást kettéválasztunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral. A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a 18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük, és a sütőlemezen elkenjük. Szép világosbarnára sütjük.
  2. A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakaóport is belekeverünk.
  3. A meggyes krémhez a meggyet összenyomjuk, és elkeverjük porcukorral és a citrom levével. A tejszínt felverjük a habfixálóval, lazán belekeverjük a krémbe.
  4. A gesztenyés krémhez a gesztenyepürét elkeverjük a rummal és az 5 dkg porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habfixálóval felvert habot.
  5. A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével, és a krémeket rétegezzük. Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet. Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
  6. Tetejét és oldalát bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal, majd csillagcsöves zsákból díszítjük.
  7. Gőz fölött csokoládét olvasztunk, majd celofánzacskóba töltjük, és díszeket nyomunk belőle egy celofánnal borított tálcára. Hűtőben megdermesztjük, és óvatosan lehúzzuk róla, belerakjuk a tejszínhab tuffniba. A meggyet kristálycukorba mártjuk, és felrakjuk a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 9629
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ana Princely Cake 10 recept

Imádom a meggyes és a gesztenyés  tortát is, ezért egy szülinapra összekombóztam a kettőt, hogy valami különlegessel készüljek, így született meg ez az isteni finom egyveleg az ünnepelt és a vendégek örömére.

Hozzávalók

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...