r
Nosalty Logó

Tejszínes-meggyes gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
Tejszínes-meggyes gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Összesen 8677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    525.5 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.9 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4837 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    798 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4765 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3004 micro
Összesen 8677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk. 9 tojást kettéválasztunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral. A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a 18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük, és a sütőlemezen elkenjük. Szép világosbarnára sütjük.
  2. A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakaóport is belekeverünk.
  3. A meggyes krémhez a meggyet összenyomjuk, és elkeverjük porcukorral és a citrom levével. A tejszínt felverjük a habfixálóval, lazán belekeverjük a krémbe.
  4. A gesztenyés krémhez a gesztenyepürét elkeverjük a rummal és az 5 dkg porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habfixálóval felvert habot.
  5. A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével, és a krémeket rétegezzük. Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet. Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
  6. Tetejét és oldalát bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal, majd csillagcsöves zsákból díszítjük.
  7. Gőz fölött csokoládét olvasztunk, majd celofánzacskóba töltjük, és díszeket nyomunk belőle egy celofánnal borított tálcára. Hűtőben megdermesztjük, és óvatosan lehúzzuk róla, belerakjuk a tejszínhab tuffniba. A meggyet kristálycukorba mártjuk, és felrakjuk a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 9476
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 03.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ana Princely Cake 10 recept

Imádom a meggyes és a gesztenyés  tortát is, ezért egy szülinapra összekombóztam a kettőt, hogy valami különlegessel készüljek, így született meg ez az isteni finom egyveleg az ünnepelt és a vendégek örömére.

Hozzávalók

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek