r
Nosalty Logó

Tejszínes mángold szósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Tejszínes mángold szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3804 micro
Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15218 micro
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2180 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángold szárát megmossuk, felaprítjuk 2-3 cm darabokra. Enyhén sós vízben 3 percig blansírozzuk. Leszűrjük, félrerakjuk.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a felaprított hagymát. 1-2 perc kevergetés után hozzáadjuk a mángoldot, és 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a tejjel meg a tejszínnel, és addig főzzük, amíg redukálódik az 1/3-ára a szósz (kb. 10 perc). Gyakran keverjük meg. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a szerecsendiót.
  3. Amíg a szósz besűrűsödik, főzzük meg a tésztát. Amikor kész, szűrjük le, de ne öblítsük le, hanem rögtön forgassuk bele a szószba. Az sem baj, ha leszűrés után egy kis főzővíz marad a tésztán. Tálaláskor szórjuk meg chilipehellyel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 28841
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Ajánló

Grillezett húsok, halak vagy tengeri herkentyűk mellé, vagy csak úgy magában is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sajtos-mángoldos tönkölybúzánál kimaradt szárakból ezt készítettem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...