Tejszínes karfiollal töltött párizsi kosárkák
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
75g párizsi205 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
175g karfiol18 kcal
Összesen
815
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
300g párizsi819 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
700g karfiol70 kcal
Összesen
3256
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
20.7g párizsi56 kcal
-
11.7g napraforgó olaj103 kcal
-
6.9g növényi tejszín17 kcal
-
6.9g sajt24 kcal
-
2.8g tejföl5 kcal
-
1.5g majonéz8 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
48.2g karfiol5 kcal
Összesen
222
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 80.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1252 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 883 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
815
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 323.2 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5008 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 778 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 3532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 342.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
3256
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg párizsi
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 dl növényi tejszín
-
10 dkg sajt
-
2 ek tejföl
-
2 ek majonéz
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi bors
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 közepes db karfiol
Elkészítés
- A párizsit bő, forró olajba tesszük, a hőtől kosárformájúvá alakul, ha megpirultak, tepsibe tesszük őket.
- A karfiolt sós, bő vízben puhára főzzük, ha megfőtt,leöntjük róla a vizet, és összetörjük darabosra.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, tejszínt, majonézt, sajtot, a fűszereket, és összekeverjük.
- Minden kosárkára teszünk belőle, és a sütőben még sütjük 15 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5133
- Feltöltés dátuma: 2013. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hulala főzőversenyre készítettem ezt a receptet.