r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás Toffifee torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana Princely Cake
Tejszínes-karamellás Toffifee torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

797
Kalória
14.5g
Fehérje
106.5g
Szénhidrátok
35g
Zsír
88.8g
Víz
285.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
78.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 9563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    420 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cukor
    940 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    740 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    2155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3276 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3525 micro
Összesen 9563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

Fehér piskótalap

  1. A sárgájákat habosra keverjük a fele cukorral.
  2. A fehérjéket habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A sárgájába beletesszük a fele habot, és lazán kicsit elkeverjük, majd a többi habbal és a liszttel lazán összekeverjük.
  4. Sütőpapírral fedett sütőlemezen megsütjük 180 fokon szép világos barnára.

Csokis piskótalap

  1. A csokis lapot ugyanúgy készítjük el mint a fehéret, csak a lisztbe bele kell keverni előtte a kakaóport.
  2. Kétfelé osztjuk a tésztát, két lap lesz belőle.

Karamellkrém

  1. A cukrot karamellizáljuk szép pirosra, majd óvatosan hozzáöntjük a 7,5 dl tejet.
  2. Addig kevergetjük, míg el nem olvad.
  3. 1,5 dl tejben elkeverjük a pudingport, és gyorsan hozzáöntjük folyamatos keverés közben a karamelles tejhez.
  4. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. Felverjük keményre a tejszínt a habfixszel, és lazán összekeverjük a krémet.

Csokidíszek

  1. A táblás csokoládét felolvasztjuk gőz felett.
  2. Celofánból tölcsért készítünk, amibe beleöntjük a folyékony csokoládét.
  3. Ollóval kicsi lyukat vágunk rá, és egy tálcára helyezett celofánra kinyomkodjuk a képen látható formákat.
  4. Hűtőbe tesszük, majd, ha megdermedt, akkor óvatosan lehúzzuk róla, s feldíszítjük vele a tortát.

A torta elkészítése

  1. A fehér piskótalapokból kiszúrunk 2 db karikát.
  2. Az egyik karikát megkenjük egy kis krémmel, majd a csokis piskótát is teljesen megkenjük a krémmel, csíkokra vágjuk.
  3. A csokis csíkokat feltekerjük, mint egy csigát, és a tortalap közepére helyezzük.
  4. Rátekerjük a többi csokis-krémes lapot is, majd ráhelyezzük a fehér piskótakorongot a tetejére.
  5. A torta oldalát, és tetejét is teljesen bekenjük a maradék krémmel. Édes piskótamorzsával bepanírozzuk. Feldíszítjük felvert tejszínhabbal és csokidíszekkel, illetve a Toffifee szemekkel körberakjuk, amit előzőleg félbevágtunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40

Ez egy nagyon-nagyon finom, könnyű torta. Eredetileg a receptben vajjal kell kihabosítani a karamellt, de kicsit lightosabbra szerettem volna, így született meg a tejszínhabos változat, ami szerintem nagyon jóra sikeredett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!