r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás Toffifee torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
Tejszínes-karamellás Toffifee torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 9563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    420 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cukor
    940 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    740 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    2155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3276 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3525 micro
Összesen 9563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Elkészítés

Fehér piskótalap

  1. A sárgájákat habosra keverjük a fele cukorral.
  2. A fehérjéket habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A sárgájába beletesszük a fele habot, és lazán kicsit elkeverjük, majd a többi habbal és a liszttel lazán összekeverjük.
  4. Sütőpapírral fedett sütőlemezen megsütjük 180 fokon szép világos barnára.

Csokis piskótalap

  1. A csokis lapot ugyanúgy készítjük el mint a fehéret, csak a lisztbe bele kell keverni előtte a kakaóport.
  2. Kétfelé osztjuk a tésztát, két lap lesz belőle.

Karamellkrém

  1. A cukrot karamellizáljuk szép pirosra, majd óvatosan hozzáöntjük a 7,5 dl tejet.
  2. Addig kevergetjük, míg el nem olvad.
  3. 1,5 dl tejben elkeverjük a pudingport, és gyorsan hozzáöntjük folyamatos keverés közben a karamelles tejhez.
  4. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. Felverjük keményre a tejszínt a habfixszel, és lazán összekeverjük a krémet.

Csokidíszek

  1. A táblás csokoládét felolvasztjuk gőz felett.
  2. Celofánból tölcsért készítünk, amibe beleöntjük a folyékony csokoládét.
  3. Ollóval kicsi lyukat vágunk rá, és egy tálcára helyezett celofánra kinyomkodjuk a képen látható formákat.
  4. Hűtőbe tesszük, majd, ha megdermedt, akkor óvatosan lehúzzuk róla, s feldíszítjük vele a tortát.

A torta elkészítése

  1. A fehér piskótalapokból kiszúrunk 2 db karikát.
  2. Az egyik karikát megkenjük egy kis krémmel, majd a csokis piskótát is teljesen megkenjük a krémmel, csíkokra vágjuk.
  3. A csokis csíkokat feltekerjük, mint egy csigát, és a tortalap közepére helyezzük.
  4. Rátekerjük a többi csokis-krémes lapot is, majd ráhelyezzük a fehér piskótakorongot a tetejére.
  5. A torta oldalát, és tetejét is teljesen bekenjük a maradék krémmel. Édes piskótamorzsával bepanírozzuk. Feldíszítjük felvert tejszínhabbal és csokidíszekkel, illetve a Toffifee szemekkel körberakjuk, amit előzőleg félbevágtunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 32208
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ana Princely Cake 10 recept

Ez egy nagyon-nagyon finom, könnyű torta. Eredetileg a receptben vajjal kell kihabosítani a karamellt, de kicsit lightosabbra szerettem volna, így született meg a tejszínhabos változat, ami szerintem nagyon jóra sikeredett.

Hozzávalók

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...