r
Nosalty Logó

Tejszínes-kakukkfüves gombaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Tejszínes-kakukkfüves gombaleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombaleves

327
Kalória
5.7g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
178.9g
Víz
46.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombaleves

Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombaleves

Összesen 1303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombaleves

Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    5653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    715.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

Gombaleves

  1. Kezdjük el melegíteni egy fazékban az olívaolajat és a vajat, amihez adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Alacsony lángon pároljuk üvegesre.
  2. Ezután mehet bele a cikkekre vágott gomba, a préselt fokhagyma, só és bors. Pároljuk a gombát addig, amíg teljesen elfő a leve, és szépen elkezd karamellizálódni. Kavargassuk, és a képződő pörzsanyagot mindig kaparjuk fel, hogy ne égjen oda. Akkor jó a gomba, amikor szép mély barna lesz, így lesz igazán intenzív az íze.
  3. Húzzuk félre, és szórjuk meg pirospaprikával, kavarjuk el. Öntsük hozzá a fehérbort, amit forraljunk alaposan vissza. Ekkor már a hagyma is szép krémesre szétfőtt benne. Ezután húzzuk fel alaplével, adjunk hozzá kakukkfüvet, és főzzük pár percig.
  4. Készítsünk közben egy tejfölös habarást, aztán adjuk hozzá a leveshez (hőkiegyenlítéssel), végül a tejszínt. Forraljuk ki pár perc alatt a levest.
  5. Fokhagymás, kakukkfüves krutonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ez a gombaleves a gomba intenzív ízére épül, amit a gondos lepirításnak köszönhet, ezáltal mély, karamellizált jegyeket kapott. A tejszíntől selymes, a tejfölös habarástól gazdag, enyhén savanykás. A fehérbor kellemes savasságot kölcsönöz neki. A kakukkfű florális és enyhén citrusos aromája tökéletesen kiegészíti a gombát. Tálaláskor kakukkfüves-fokhagymás krutonnal koronáztam meg, ami ropogós textúrájával és intenzív ízével tökéletes kiegészítője a gombalevesnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!