r
Nosalty Logó

Tejszínes hideg ruszli leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Tejszínes hideg ruszli leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6793.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    137 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    1676 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk, majd megfőzzük az apró burgonyákat egyben héjastul vagy anélkül.
  2. A ruszli levét és a hagymát leöntjük, arra nincs szükségünk a továbbiakban. A halakat egy picit átmossuk hideg vízben, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A friss vöröshagymát darabokra vágjuk.
  4. A hideg tejszínt, tejet és vizet, sót, cukrot, borsot összekeverjük egy fazékban.
  5. Hozzáadjuk a feldarabolt halat és a vöröshagymát.
  6. Kitálaljuk, és mellé adjuk a forró burgonyát. (Nem belerakjuk a levesbe). Végül a tetejét megszórjuk friss, apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy újhagyma zöldjével.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3004
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 17.

Ajánló

Utána a desszert: rágógumi! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Hangzásra elég bizarr, én is bizalmatlan voltam a megkóstolását illetően, de meglepően finom. Egyszer a lengyel kolleganőm hozott nekem ebédre ilyet, mivel tudta, hogy szeretem a ruszlit. Nagyon gyors és rém egyszerű az elkészítése, csak a burgonya főzési ideje miatt tart 15 percig. Az édeskés tejszín elveszi a hal túlzott ecetes ízét és elnyomja a hal jellegzetes szagát. Szerintem egy próbát megér megkóstolni. A különlegessége még az, hogy a hideg leves mellé (és nem beletéve) kell fogyasztani a forró burgonyát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...