r
Nosalty Logó

Tejszínes hagymaleves PraniAnitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes hagymaleves PraniAnitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 407 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8250.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    4962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5142 micro
Összesen 2433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fele margarint összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy pici borssal, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Felszeleteljük a vöröshagymát, a póréhagymát és a 2 gerezd fokhagymát is, melyeket külön-külön tálkákba teszünk.
  3. A maradék margarint megolvasztjuk, és hozzátesszük a vöröshagymát, és kissé lepirítjuk. Amikor félig már megpuhult, akkor hozzáadjuk a póréhagymát, majd a fokhagymát is.
  4. Közben felforraljuk a vizet, és elvegyítjük benne a leveskockákat.
  5. A hagymás keveréket megborsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót is, és felöntjük kb. 2 dl "leveslével" (akinek van alapleve, akkor az is használható), és tovább pároljuk. Amikor elpárolgott a leve, akkor rátesszük a lisztet, összekeverjük, és felöntjük a maradék lével.
  6. Kb. 10 percet még főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  7. Összeforraljuk, és a végén összeturmixoljuk.
  8. A zsemléket felszeleteljük, mindkét oldalukat megkenjük a korábban elkészített vajkrémmel, tepsire tesszük, és megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. Kb. 10 perc alatt megsütjük a 200 fokos sütőben.
  9. A levest tálba merjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és a sajtos pirítossal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10768
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Ajánló

Bármilyen sajttal elkészíthető. A pirítóst adhatjuk a leves mellé, de van aki a tál aljába helyezi, és arra szedi a forró levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem a hagymaleveseket az éttermekben. Úgy gondoltam itt az ideje, hogy én is megpróbáljam elkészíteni, ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...