Tejszínes hagymaleves PraniAnitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
250g víz0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
27g zsemle74 kcal
Összesen
407
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
600g póréhagyma161 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
162g zsemle442 kcal
Összesen
2433
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
11.5g vöröshagyma4 kcal
-
19.1g póréhagyma5 kcal
-
3.2g margarin23 kcal
-
47.9g víz0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.4g főzőtejszín8 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
4.8g sajt17 kcal
-
5.2g zsemle14 kcal
Összesen
77
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1375.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 387.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 557 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
407
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 162.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8250.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1777 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1140 mg
-
Nátrium 4962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2325.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3341 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5142 micro
Összesen
2433
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db vöröshagyma
-
3 db póréhagyma
-
1.5 l víz
-
2 db leveskocka
-
1 csipet szerecsendió
-
bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
15 dkg sajt
-
3 db zsemle
Elkészítés
- A fele margarint összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy pici borssal, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
- Felszeleteljük a vöröshagymát, a póréhagymát és a 2 gerezd fokhagymát is, melyeket külön-külön tálkákba teszünk.
- A maradék margarint megolvasztjuk, és hozzátesszük a vöröshagymát, és kissé lepirítjuk. Amikor félig már megpuhult, akkor hozzáadjuk a póréhagymát, majd a fokhagymát is.
- Közben felforraljuk a vizet, és elvegyítjük benne a leveskockákat.
- A hagymás keveréket megborsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót is, és felöntjük kb. 2 dl "leveslével" (akinek van alapleve, akkor az is használható), és tovább pároljuk. Amikor elpárolgott a leve, akkor rátesszük a lisztet, összekeverjük, és felöntjük a maradék lével.
- Kb. 10 percet még főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt.
- Összeforraljuk, és a végén összeturmixoljuk.
- A zsemléket felszeleteljük, mindkét oldalukat megkenjük a korábban elkészített vajkrémmel, tepsire tesszük, és megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. Kb. 10 perc alatt megsütjük a 200 fokos sütőben.
- A levest tálba merjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és a sajtos pirítossal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10768
- Feltöltés dátuma: 2013. január 05.
Ajánló
Bármilyen sajttal elkészíthető. A pirítóst adhatjuk a leves mellé, de van aki a tál aljába helyezi, és arra szedi a forró levest.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is szerettem a hagymaleveseket az éttermekben. Úgy gondoltam itt az ideje, hogy én is megpróbáljam elkészíteni, ez lett belőle.