Tejszínes hagymakrémleves Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
35 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
38g dupla tejszín180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0 kcal
Összesen
344
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g vöröshagyma218 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
150g dupla tejszín719 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
Összesen
1368
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
35.6g vöröshagyma13 kcal
-
8 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
11.9g fehérbor10 kcal
-
35.6g zöldség alaplé2 kcal
-
8.9g dupla tejszín43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
Összesen
81
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
344
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 93.3 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2500.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 2022 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 755.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1368
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
600 g vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek cukor
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
200 ml fehérbor
-
600 ml zöldség alaplé
-
150 ml dupla tejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db paradicsom
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk, ketté, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, kb. 15 perc alatt üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a cukorral és a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, levessel és tejszínnel.
- Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. A húsát apró kockákra vágjuk.
- A levest tányérokba osztjuk. Paradicsommal és paprikával megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3190
- Feltöltés dátuma: 2014. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nem szeretjük a hagymadarabokat a levesben, a kész levest pürésíthetjük.