r
Nosalty Logó

Tejszínes hagymakrémleves fehérborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Tejszínes hagymakrémleves fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 430 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1719 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 430 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5376.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    3821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1790.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1719 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az összes zöldséget megtisztítva, karikára vágva, vaj és olaj keverékén megpirítjuk.
  2. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt megpároljuk.
  3. Ha minden puha, a hagymából pár evőkanállal kiszedünk, félretesszük.
  4. A maradék megpuhult zöldségeket a lével együtt turmixoljuk, lehúzva a tűzről.
  5. Visszatesszük, majd felöntjük borral, ízesítjük, megvárjuk, míg egyet forr.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt, és a kívánt sűrűségűre higítjuk vele a levest.
  7. Végül fűszerezzük, és hozzáadjuk a darabos hagymát.
  8. Sajttal, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15624
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Pirított kenyérkockát előre gyárthatunk: sütőben a felkockázott kenyeret (10-15 szelet) egy nagyobb tepsiben, sütőpapíron szétterítjük, majd alacsony fokozaton (gázsütő 2. fokozat) szárítjuk, és pirítjuk kb. 30 percig. Kétszersült állagú kockákat kapunk, amit jól zárható fémdobozban sokáig ropogósan tárolhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagymaleves egy változata, nagyon ízletes, második fogásnak egy édes tészta illik hozzá. (palacsinta, mákos guba, bukta stb.)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...