Tejszínes gombás sertéspörkölt Gabystól
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
133g sertéslapocka315 kcal
-
133g gombakonzerv43 kcal
-
33g füstölt tarja60 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sűrítéshez
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
400g sertéslapocka944 kcal
-
400g gombakonzerv128 kcal
-
100g füstölt tarja180 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
11 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sűrítéshez
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
32.5g sertéslapocka77 kcal
-
32.5g gombakonzerv10 kcal
-
8.1g füstölt tarja15 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sűrítéshez
-
16.3g főzőtejszín21 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1818.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 288.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.5 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5455.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1289 mg
-
Nátrium 3435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 865.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 335 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1109 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 981 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
40 dkg sertéslapocka
-
10 dkg füstölt tarja
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 ek sertészsír
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sűrítéshez
-
2 dl főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A pörkölthöz
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés zsírban megdinszteljük.
- Rátesszük a pirospaprikát, ízlésünk szerint sót,összekeverjük, és felöntjük kevés vízzel.
- Beletesszük a kockákra vágott húst, összeforgatjuk.
- Ízesítjük borssal, fűszerköménnyel, a fokhagymagranulátumot beleszórjuk (vagy a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk).
- Elkeverjük, a hús 3/4-ig felöntjük vízzel, és lefedjük.
- Ha félig puha a hús, a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát hozzátesszük. Ha konzervvel készítjük, a lét öntsük le róla.
- Ha puha a hús és a gomba, adjuk hozzá a kockára vágott tarját.
- Készre főzzük, kóstoljuk meg, ha kell, fűszerezzük még ízlésünk szerint (szerintem nem baj, ha a kömény picit domináns lesz).
- A főzőtejszínbe keverjük el a tojássárgáját, és öntsük rá.
- Keverve, forralva néhány percig főzzük össze, míg egy picit besűrűsödik.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 23780
- Feltöltés dátuma: 2013. április 16.
Ajánló
Bármilyen tésztakörettel tálalhatjuk. Én pennét főztem ki hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Minden úgy kezdődött, hogy reggel elfelejtettem kivenni a fagyasztóból a húst. Tudtam, hogy hamarosan két éhes pasi fog hazaérni, és a szokásos "szia, mi újság" után a következő kérdés az lesz: "mi a kaja??". Bekukucskáltam a hűtőbe, szemrevételeztem az "édes jó Istenem, most mit főzzek" alapanyagait. Előző napról kimaradt a tárkonyos levesből 40 dkg hús, reggeliből visszamaradt tarja nézett velem "farkasszemet", főzőtejszín pedig mindig van a hűtőben. Irány a spejz... Volt itthon konzervgomba. Na bevállaltam, hogy a fiam morogni fog a konzervgomba miatt, mivel csak a friss gombát favorizálja. Megszületett a nevesincs maradékos-tejszínes pörkölt... és a gomba miatt sem volt morgás.:)) Nekünk ízlett, remélem nektek is fog.