Tejszínes epertorta sandraa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
A krémhez
-
21g eper6 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
2g triple sec5 kcal
-
0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
Díszítés
-
13g mandulapehely74 kcal
-
8g eper3 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
A krémhez
-
250g eper75 kcal
-
85g porcukor329 kcal
-
24g triple sec55 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Díszítés
-
150g mandulapehely885 kcal
-
100g eper30 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5283
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
20.7g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
A krémhez
-
11.8g eper4 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
1.1g triple sec3 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
23.6g habtejszín69 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
Díszítés
-
7.1g mandulapehely42 kcal
-
4.7g eper1 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
9.4g habtejszín28 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 334.6 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 2217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4930.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 1134 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 577 mg
-
Foszfor 2169 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.7 g
-
Cukor 305 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2576 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 479 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 1370 mg
-
Retinol - A vitamin: 2538 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2066 micro
Összesen
5283
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
16 dkg finomliszt
A krémhez
-
25 dkg eper
-
85 g porcukor
-
3 ek triple sec
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
500 ml habtejszín
-
5 db lapzselatin
Díszítés
-
15 dkg mandulapehely
-
10 dkg eper
-
1 csomag tortazselé
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját az 1/3 cukorral fehéredésig, a fehérjét a 2/3 cukorral keményre verjük.
- A sárgáját egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk, beleszitáljuk a lisztet, óvatos, határozott mozdulatokkal elkeverjük, majd a maradék habot is óvatosan belekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortakarikában 180 fokon megsütjük.
A krémhez
- Az epret, porcukrot, Triple Secet, citromlevet, vanília kivonatot, vagy -rudat egy tálba tesszük, botmixerrel simára keverjük.
- A tejszínhabot keményre verjük, egy habkártyányit beleteszünk az epres krémbe, elkeverjük, majd az epres krémet öntjük a tejszínhabhoz. Hűtőbe tesszük.
- A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk.
- A lapzselatinról (amit korábban vízbe áztattunk) leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett (kb 10-20 mp). Nem szabad felforralni!
- A zselatint vékony sugárban csurgatjuk az epres krémhez, majd ezzel a krémmel betöltjük a tortát, egy keveset pedig a tetejére és az oldalára is kenünk.
Díszítés
- A friss epret (vagy bármilyen más gyümölcsöt) félbe vágjuk. A tejszínt keményre verjük, habzsákba tesszük.
- A szeletelt mandulával körbepanírozzuk a torta oldalát.
- Habrózsákat formázuk a torta tetejére, eperrel kirakjuk és a zselé hátoldalán található recept alapján elkészítjük a zselét, és a torta tetejére öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1930
- Feltöltés dátuma: 2014. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Barátnőm születésnapi tortája :) Bármilyen szezonális, fagyasztott vagy befőtt gyümölcsből elkészíthető.