r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta sandraa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes epertorta sandraa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 5283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4930.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2169 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 5283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját az 1/3 cukorral fehéredésig, a fehérjét a 2/3 cukorral keményre verjük.
  2. A sárgáját egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk, beleszitáljuk a lisztet, óvatos, határozott mozdulatokkal elkeverjük, majd a maradék habot is óvatosan belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tortakarikában 180 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. Az epret, porcukrot, Triple Secet, citromlevet, vanília kivonatot, vagy -rudat egy tálba tesszük, botmixerrel simára keverjük.
  2. A tejszínhabot keményre verjük, egy habkártyányit beleteszünk az epres krémbe, elkeverjük, majd az epres krémet öntjük a tejszínhabhoz. Hűtőbe tesszük.
  3. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk.
  4. A lapzselatinról (amit korábban vízbe áztattunk) leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett (kb 10-20 mp). Nem szabad felforralni!
  5. A zselatint vékony sugárban csurgatjuk az epres krémhez, majd ezzel a krémmel betöltjük a tortát, egy keveset pedig a tetejére és az oldalára is kenünk.

Díszítés

  1. A friss epret (vagy bármilyen más gyümölcsöt) félbe vágjuk. A tejszínt keményre verjük, habzsákba tesszük.
  2. A szeletelt mandulával körbepanírozzuk a torta oldalát.
  3. Habrózsákat formázuk a torta tetejére, eperrel kirakjuk és a zselé hátoldalán található recept alapján elkészítjük a zselét, és a torta tetejére öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1926
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm születésnapi tortája :) Bármilyen szezonális, fagyasztott vagy befőtt gyümölcsből elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...