r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta Nyanyától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes epertorta Nyanyától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2961.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojás sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával kikeverjük.
  2. A fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, a kettőt lazán összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Kisütjük. Ha kihűlt, három lapba vágjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, az epret megmossuk, feldaraboljuk, egy pár szemet hagyunk a díszítéshez.
  4. A tejszínnel megkenjük a lapokat, rászórjuk az eperdarabokat.
  5. Tejszínnel bevonjuk a tortát, szeletenként habrózsával és zselézett eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10199
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármilyen gyümölccsel készíthető. (barack, szilva)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...