Tejszínes-csiperkés-rókagombás gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Pirított gomba
-
33g csiperkegomba7 kcal
-
17g rókagomba5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Sajtkrémes besamel
-
21g margarin149 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Petrezselymes gnocchi
-
250g gnocchi395 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Pirított gomba
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
100g rókagomba32 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Sajtkrémes besamel
-
125g margarin896 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Petrezselymes gnocchi
-
1500g gnocchi2370 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
5369
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Pirított gomba
-
6.1g csiperkegomba1 kcal
-
3g rókagomba1 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.1g víz0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Sajtkrémes besamel
-
3.8g margarin27 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
15.2g főzőtejszín20 kcal
-
5 kcal
-
3g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Petrezselymes gnocchi
-
45.7g gnocchi72 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
163
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1981.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 1667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 247.9 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11889 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 762 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 899 mg
-
Nátrium 10001 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 662.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1129.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 1435 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1178 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
5369
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Pirított gomba
-
200 g csiperkegomba
-
100 g rókagomba (fagyasztott/friss, ha egyik sincs, használjunk 30-40 g vegyes szárított gombát/gombafűszert)
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 teáskanál kurkuma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl víz
-
2 evőkanál finomliszt
Sajtkrémes besamel
-
125 g margarin
-
4 púpozott ek finomliszt
-
500 ml főzőtejszín
-
100 g tömlős krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Petrezselymes gnocchi
Elkészítés
Pirított gomba
- A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk.
- A csiperkét apróra vágjuk, átpirítjuk, a rókagombát szintén apróra vágjuk és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A 2 ek lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl vízzel és a kurkumával, majd ezzel felöntjük a gombákat. Addig pároljuk gyakori kevergetés mellett, amíg enyhén besűrűsödik. Majd tegyük félre.
Sajtkrémes besamel
- A margarint olvasszuk meg, szórjuk bele a lisztet, pirítsuk át enyhén, majd öntsük bele a tejszínt. Habverővel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá az egy tubus natúr sajtkrémet, majd főzzük megfelelő sűrűségűre, sózzuk, borsozzuk.
- Majd adjuk hozzá a gombás-hagymás keveréket, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak akkor, ha túl sűrűnek érezzük a szószt. (Vegyük figyelembe, hogy ha hűl, akkor eleve sűrűsödik még, így érdemesebb kicsit hígabbra készíteni. Ízlés dolga, de ha úgy érezzük, tehetünk bele több tejet is.)
Petrezselymes gnocchi
- Sós vízben kifőzünk 1.5 kg gnocchi-t.
- Közben az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, erre szedjük ki a gnocchi-kat, amiket 5-6 percig pirítsunk át.
- Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, ezzel is pirítsuk át 3-4 percig.
- Ha kész, szedjünk egy adagot a tányérra, és locsoljuk meg gazdagon a szósszal.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1609
- Feltöltés dátuma: 2015. február 14.
Ajánló
Tálaláskor reszelt sajt szerintem illik hozzá, illetve utólag jutott eszembe, hogy a gombák pirítása után, a sűrítéshez használt vizes habarás helyett lehetett volna 1 dl víz 1 dl fehérbor keverékét is használni, szerintem a mártást nem rontaná el, legközelebb ezzel fogom kipróbálni :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Eredendően gombás tésztát szerettem volna, de a csiperke nem túl markáns gombafajta. Tisztán rókagombát nem sikerült beszereznem, így a "fagyasztott gombakeverék" néven ismert gombából használtam fel a rókagombákat. Persze más gombát is tehetünk bele, van aki a vargányáért is oda van, de abból ebbe a szószba sokat nem javaslok, mert elnyomja a többi ízt, egy kevéske viszont akár fel is dobhatja az ízeket, fagyasztott vagy fűszer formájában.