r
Nosalty Logó

Tejszínes-csiperkés-rókagombás gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Tejszínes-csiperkés-rókagombás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pirított gomba

Sajtkrémes besamel

Petrezselymes gnocchi

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pirított gomba

Sajtkrémes besamel

Petrezselymes gnocchi

Összesen 5369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pirított gomba

Sajtkrémes besamel

Petrezselymes gnocchi

Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11889 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    10001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 5369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Pirított gomba

Sajtkrémes besamel

Petrezselymes gnocchi

Elkészítés

Pirított gomba

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk.
  2. A csiperkét apróra vágjuk, átpirítjuk, a rókagombát szintén apróra vágjuk és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A 2 ek lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl vízzel és a kurkumával, majd ezzel felöntjük a gombákat. Addig pároljuk gyakori kevergetés mellett, amíg enyhén besűrűsödik. Majd tegyük félre.

Sajtkrémes besamel

  1. A margarint olvasszuk meg, szórjuk bele a lisztet, pirítsuk át enyhén, majd öntsük bele a tejszínt. Habverővel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá az egy tubus natúr sajtkrémet, majd főzzük megfelelő sűrűségűre, sózzuk, borsozzuk.
  2. Majd adjuk hozzá a gombás-hagymás keveréket, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak akkor, ha túl sűrűnek érezzük a szószt. (Vegyük figyelembe, hogy ha hűl, akkor eleve sűrűsödik még, így érdemesebb kicsit hígabbra készíteni. Ízlés dolga, de ha úgy érezzük, tehetünk bele több tejet is.)

Petrezselymes gnocchi

  1. Sós vízben kifőzünk 1.5 kg gnocchi-t.
  2. Közben az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, erre szedjük ki a gnocchi-kat, amiket 5-6 percig pirítsunk át.
  3. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, ezzel is pirítsuk át 3-4 percig.
  4. Ha kész, szedjünk egy adagot a tányérra, és locsoljuk meg gazdagon a szósszal.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1609
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Tálaláskor reszelt sajt szerintem illik hozzá, illetve utólag jutott eszembe, hogy a gombák pirítása után, a sűrítéshez használt vizes habarás helyett lehetett volna 1 dl víz 1 dl fehérbor keverékét is használni, szerintem a mártást nem rontaná el, legközelebb ezzel fogom kipróbálni :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredendően gombás tésztát szerettem volna, de a csiperke nem túl markáns gombafajta. Tisztán rókagombát nem sikerült beszereznem, így a "fagyasztott gombakeverék" néven ismert gombából használtam fel a rókagombákat. Persze más gombát is tehetünk bele, van aki a vargányáért is oda van, de abból ebbe a szószba sokat nem javaslok, mert elnyomja a többi ízt, egy kevéske viszont akár fel is dobhatja az ízeket, fagyasztott vagy fűszer formájában.

Hozzávalók

Pirított gomba

Sajtkrémes besamel

Petrezselymes gnocchi

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...