r
Nosalty Logó

Tejszínes borsós pulyka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Tejszínes borsós pulyka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 342 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6555.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    2989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4976 micro
Összesen 2052 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljüka kockára vágott vöröshagymát.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a vöröshagymához adjuk és néhány percig megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet és a fokhagymát, majd ha egy kicsit kifehéredtek a húsdarabok, akkor felöntjük a borral.
  3. Amikor már majdnem puha a hús (kb. 20 perc), hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal együtt tovább főzzük. (Már nem kell sok, 5-10 perc.)
  4. Közben a tejszínt elkeverjük a liszttel és a mustárral.
  5. Ha megpuhult a hús és a borsó, akkor a tejszínes liszttel behabarjuk, és még egy percig összefőzzük.
  6. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11509
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Bármilyen pulykahúsból csinálhatjuk, ehhez talán még tökéletesebben megfelel a pulykacomb, mint a mell, mert az szaftosabb. A piacokon kapható apró húsból vagy medalionból is szoktam készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nagy kedvencünk, de valamiért régóta nem főztem. Volt nagy öröm, hogy eszembe jutott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...