Tejszínes borsós pulyka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Macska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g pulykahús192 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
342
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g pulykahús1150 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
Összesen
2052
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
55.9g pulykahús64 kcal
-
11.2g zöldborsó9 kcal
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
8.4g fehérbor7 kcal
Összesen
114
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1092.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 226.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
342
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.1 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 740 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6555.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 2426 mg
-
Nátrium 2989 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1358.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 949 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4976 micro
Összesen
2052
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pulykahús
-
20 dkg zöldborsó
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek mustár
-
1.5 dl fehérbor
Elkészítés
- Az olajon megdinszteljüka kockára vágott vöröshagymát.
- A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a vöröshagymához adjuk és néhány percig megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet és a fokhagymát, majd ha egy kicsit kifehéredtek a húsdarabok, akkor felöntjük a borral.
- Amikor már majdnem puha a hús (kb. 20 perc), hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal együtt tovább főzzük. (Már nem kell sok, 5-10 perc.)
- Közben a tejszínt elkeverjük a liszttel és a mustárral.
- Ha megpuhult a hús és a borsó, akkor a tejszínes liszttel behabarjuk, és még egy percig összefőzzük.
- Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11541
- Feltöltés dátuma: 2013. október 27.
Ajánló
Bármilyen pulykahúsból csinálhatjuk, ehhez talán még tökéletesebben megfelel a pulykacomb, mint a mell, mert az szaftosabb. A piacokon kapható apró húsból vagy medalionból is szoktam készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Régóta nagy kedvencünk, de valamiért régóta nem főztem. Volt nagy öröm, hogy eszembe jutott!